Υλικά
1 κιλό βανίλιες
900 γρ ζάχαρη
300 γρ νερό
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις βανίλιες και με την ανάποδη από ένα στυλό βγάζουμε τα κουκούτσια πιέζοντας από την βάση του φρούτου προς τα πίσω.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό,την ζάχαρη, και τις βανίλιες και τις βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να σπάσουν οι φλούδες.
Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε έτσι όλη την νύχτα.
Το πρωί με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις βανίλιες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και αφαιρούμε τις φλούδες που έχουν σκάσει.
Βάζουμε την κατσαρόλα με το σιρόπι σέ μέτρια φωτιά για να δέσει.
Όταν το σιρόπι θέλει 5 λεπτά περίπου για να δέσει προσθέτουμε τίς βανίλιες και τα βράζουμε όλα μαζί.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει το γλυκό και δούμε πως το σιρόπι έχει αραιώσει, το βράζουμε πάλι μέχρι να δέσει καλά.
Το βάζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.

Γλυκό κουταλιού βανίλια – Sweet plum Preserve Photo By Thanasis Bounas
Προηγούμενο άρθροΤα πιο νόστιμα μπιφτέκια στον κόσμο
Επόμενο άρθροΚουρκουμπίνια….σας αρέσουν ;