ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
φλούδα μισού πορτοκαλιού
χυμός 1 πορτοκαλιού
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
250 γραμμάρια φρούτων 
40g νιφάδες αμυγδάλου

ΖΥΜΗ
2 φλιτζάνια αλεύρi για κέικ (300g)
1/3 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου (40g)
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη (170g)
250 γραμμάρια ψυγείου βουτύρου, κομμένο σε κύβους
ξύσμα μισού πορτοκαλιού

ΟΔΗΓΙΕΣ

Τρίψτε σχολαστικά το ξύσμα μισού πορτοκαλιού και στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη. Ξεφλουδίστε το φλειό από το άλλο μισό του πορτοκαλιού  και τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα με 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη. Προσθέστε το χυμό του πορτοκαλιού και βράστε το. Προσθέστε τα μήλα και αφήστε το να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Μετά αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C 
Ενώ το μήλο μαγειρεύεται / ψύχεται – φτιάξτε τη ζύμη. Τοποθετήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το βούτυρο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη, μετά βγάλτε το απο τον επεξεργαστή

Στρώστε ένα ταψί του κέικ 20-23cm με χαρτί ψησίματος. Απλώστε και πατήστε τα 2/3 της ζύμης στο κάτω μέρος του ταψιου και ισιώστε την επιφάνεια.
Βγάλτε τα μήλα απο την κατσαρόλα και αφαιρέστε την φλείδα του πορτοκαλιού. Ανακατέψτε τα μήλα σε ένα μπολ με το κιμά φρούτων .
Απλώστε το μίγμα φρούτων ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια της ζύμης. Τρίψτε το υπόλοιπο τρίτο της ζύμης πάνω από την κορυφή. Απλώστε τα μήλα και ψήστε για 40 – 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνεται να κρυώσει, κόβεται σε τετράγωνα και σκόνη με ζάχαρη σε σκόνη

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με πατατούλες σκορδάτες στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΗ κάνναβη πάει στην κουζίνα! Οι 5 καλύτερες συνταγές με βάση την κάνναβη