Γλυκό του κουταλιού Κεράσι

Συστατικά

1 κιλό λευκά κεράσια, ώριμα αλλά σκληρά
1 κιλό ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλια.

Μέθοδος

Πλένουμε τα κεράσια, τα σουρώνουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια με μια φουρκέτα αφήνοντας την μικρότερη δυνατή τρύπα.
Κεράσια έτοιμα για μαγείρεμα.

Λιώνουμε τη ζάχαρη
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα κεράσια στη λιωμένη ζάχαρη προσθέτουμε τα κεράσια στη λιωμένη ζάχαρη
Προσθέτουμε τα κεράσια στο σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν. Τα βράζουμε 20 – 30 λεπτά, το σιρόπι πρέπει να πήξει ελαφρά.
Αφαιρέστε τα υπολείμματα που εμφανίζονται στην επιφάνεια αφαιρέστε τα υπολείμματα που εμφανίζονται στην επιφάνεια
Θα σχηματιστεί αφρός στην κορυφή, αφαιρέστε το αφρό αρκετές φορές με ενα κουταλι.
Δοκιμάστε τα κεράσια, πρέπει να είναι μαλακά και γλυκά. Δοκιμάζουμε και το σιρόπι ως εξής, παίρνουμε 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι και το ρίχνουμε σε κρύο πιάτο,
το αφήνουμε να κρυώσει, το σιρόπι πρέπει να είναι ρευστό αλλά ελαφρώς πηχτό.

Το «γλυκό» είναι έτοιμο.
Προσθέστε ζεστά κεράσια σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα και γεμίστε με το σιρόπι μέχρι 1 εκατοστό κάτω από την άκρη του βάζου.
Κλείστε καλά τα καπάκια και τοποθετήστε τα βάζα ανάποδα για 10 λεπτά και μετά γυρίστε τα με την καλή πλευρά προς τα πάνω.


Μπορούν να αποθηκευτούν σε σκοτεινό δροσερό ντουλάπι για 2 έως 3 χρόνια, αφού ανοίξουν στο ψυγείο.

Ευχαριστούμε για την συνταγή το CYPRUS COOKING

Προηγούμενο άρθροYπέροχη και πανεύκολη συνταγή για κέικ αχλάδι με κομμάτια σοκολάτας
Επόμενο άρθροΕύκολα μπισκότα με φράουλες