Γλώσσα μοσχαρίσια σούπα

Υλικά

1 γλώσσα μοσχαρίσια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
2 καρότα
1 1/2 ακόμα φλιτζάνι ρύζι για σούπα
2 αυγά
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.γ κορν φλάουερ
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά την γλώσσα και την αφήνουμε για 1 με 2 ώρες σε κρύο νερό, αλλάζοντας το νερό συχνά μέχρι να παραμείνει καθαρό χωρίς αίμα.
Την βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό να βράσει. Μόλις πάρει την πρώτη βράση πετάμε το πρώτο νερό και ξαναγεμίζουμε με νερό.
Μόλις ζεσταθεί λίγο το νερό βάζουμε πάλι μέσα την γλώσσα μέχρι να την σκεπάζει.Αν χρειαστεί την ξαφρίζουμε.

Βάζουμε το κρεμμύδι καθαρισμένο και ολόκληρο,τα σκόρδα, τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει (αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα θέλει 25 λεπτά βράσιμο).
20 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό βάζουμε και τα καρότα.
Βγάζουμε τη γλώσσα και τα καρότα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Στη συνέχεια την καθαρίζουμε από την πέτσα και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Αφαιρούμε τα φύλλα της δάφνης απ την κατσαρόλα και αλέθουμε με την ράβδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα στη κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το ρύζι στο νερό που βράζει αλατίζουμε και μόλις βράσει το ρύζι ρίχνουμε την γλώσσα και τα καρότα.Αφαιρούμε απ την φωτιά.
Χτυπάμε στο μούλτι τ αυγά με το κορν φλάουερ προσθέτουμε το λεμόνι και λίγο ζουμί απ την κατσαρόλα.Χτυπάμε λίγο ακόμα και στη συνέχεια το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακινούμε κυκλικά να πάει παντού και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο πιπέρι.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι στο φούρνο με μανέστρα
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με ούζο και μυρωδικά