Γρήγορο κέικ μήλου

Συστατικά:

3 φλιτζάνια μήλα τριμμένα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι λάδι
λίγη κανέλα
κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 μικρό ποτήρι (για κονιάκ) όξινο νερό
3 φλιτζάνια αλεύρι
ζάχαρη άχνη ή ξηροι καρποί ή καρυδα τριμμένη για πασπάλισμα

Παρασκευή:

Περιχύνουμε τα τριμμένα μήλα με τη ζάχαρη, το λάδι και την κανέλα.
Ανακατεύουμε τη μαγειρική σόδα σε όξινο νερό και περιχύνουμε το προηγούμενο μείγμα.
Συνδυάστε τα πάντα και αφήστε την έτοιμη μάζα να σταθεί για 1 ώρα.
Μετά από 1 ώρα ανακατεύουμε το αλεύρι και μετά ρίχνουμε το μείγμα σε αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να
ροδίσει (ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το κέικ).
Ψύξτε, κόψτε σε κύβους και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή τριμένους ξηρους καρπούς και σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΜαλακά λουκανικοπιτάκια.
Επόμενο άρθροΠίτα τραβηχτή με γέμιση σπανάκι και φέτα