Γρήγορο Κέικ με σφολιάτα και κρέμα “Αλα Ναπολεόν”

Αυτό το εύκολο και γρήγορο Κέικ με σφολιάτα και κρέμα έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Υπέροχο, χορταστικό και πολύ κατάλληλο για να σερβιριστεί για κάποιο λόγο ή και χωρίς λόγο!

Απαραίτητα προϊόντα:

500 γραμμάρια σφολιάτας για την κρέμα:
700 ml φρέσκο γάλα,
3 ίσες κουταλιές της σούπας αλεύρι,
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη,
1 αυγό,
1 βανίλια,
2 κοφτες κουταλιές της σούπας κακάο,
125 γραμμάρια βούτυρο.

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε τη ζύμη χωρίς να την ξεσυσκευάσουμε και μετά την κόβουμε σε τετράγωνα περίπου 2-3 εκ. στρώνουμε ένα κατάλληλο ταψί με
χαρτί ψησίματος, τακτοποιούμε τα τετράγωνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά,
τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ωρα νσ φτιάξουμε την κρέμα
Ολα τα προϊόντα για την κρέμα ανακατεύονται σε κατσαρόλα, τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνουμε τα κρύα
τετράγωνα σφολιάτας σε ένα ταψί τσερκι μεγέθους 26 εκ., αφού προηγουμένως τα κόβετε στη μέση με τα χέρια σας (όπως βλέπετε και από τις εικόνες και έχετε κρατησει 4-5 τετράγωνα για να διακοσμήσετε το κέικ).

Αυτό το εύκολο και γρήγορο Κέικ με σφολιάτα και κρέμα έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα. Υπέροχο, χορταστικό και πολύ κατάλληλο για να σερβιριστε
Ρίξτε τη ζεστή κρέμα.

Αυτό το εύκολο και γρήγορο Κέικ με σφολιάτα και κρέμα έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα. Υπέροχο, χορταστικό και πολύ κατάλληλο για να σερβιριστε

Ανακινήστε καλά το ταψί να μπει η κρέμα ανάμεσα στα κομμάτια το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 2-3 ώρες μετά
αφαιρούμε προσεκτικά το δαχτυλίδι θρυμματίζουμε καλά τα τετράγωνα σε ρολό με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν μεγάλα ψίχουλα και με αυτά
διακοσμούμε το κέικ.
Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά ολξ νυχτα. Βρήκα την ιδέα στο ιντερνετ και αποφάσισα να την φτιάξω με τον τρόπο μου με την
αγαπημένη μου κρέμα. Έγινε πολύ νόστιμο. δοκιμάστε και μοιραστείτε.

Καλή Απόλαυση.

Η Συνταγή είναι από το vkusnosbeni.com

Προηγούμενο άρθροΤούρτα με φύλλα και κρέμα
Επόμενο άρθροΜελιτζάνα με γέμιση ρυζιού