Γλυκό ψυγείου με Σοκολάτα και Βανίλια και πολύ λίγη ζάχαρη!

Συνταγή είναι από το Fresh Piato

————————————————– ———————————————
✔ Υλικά: (για ταψί 26 εκ.)

Για τη βάση:
◾ 225 g μπισκότο πτο μπερ, κομμένο στα 4 (1 συσκευασία)
◾ 100 ml γάλα (περίπου 1/3 φλιτζάνι)

Για την κρέμα σοκολάτας:
◾ 125 γρ μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
◾ 125 g σκέτη ζάχαρη (1/2 φλιτζάνι)
◾ 900ml πλήρες γάλα
◾ 60 g ανάλατο βούτυρο (περίπου 3 κουταλιές της σούπας)
◾ 35 g σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, κοσκινισμένη (2,5 – 3 κ.σ.)
◾ 2 μέτρια αυγά
◾ 50 γρ άμυλο καλαμποκιού (1/3 φλιτζάνι)
◾ 1 κάψουλα βανίλιας ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σαντιγί:
◾ 500ml κρέμα σαντιγί φυτικής βάσης
◾ 1 κάψουλα βανίλιας ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
◾ 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
◾ 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα (προαιρετικά)
◾ 14 γρ κονιάκ κονιάκ* της επιλογής σας (2 κουταλιές της σούπας) (προαιρετικά)
◾ 80 γρ σοκολάτα λιωμένη (προαιρετικά για την επάνω διακόσμηση)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και τρίβουμε τα μπισκότα πτι-μπερ σε ένα μπολ στη συνέχεια προσθέτουμε 100 ml γάλα και το αφήνουμε να το ρουφήξει για 10 λεπτά
Αδειάζουμε το μείγμα των μπισκότων σε ένα ταψάκι τσέρκι περίπου 25 cm και με ένα κουτάλι τα πατάμε λίγο να κάτσουνε και το αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε δύο αυγά τα χτυπάμε με το σύρμα προσθέτουμε 50 γραμμάρια κορν φλάουρ ανακατευούμε, στη συνέχεια ρίχνουμε μισή κούπα ζάχαρης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα και το αφήνουμε το μείγμα αυτό στην άκρη

Σε μία κατσαρόλα που βάζουμε σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μόλις βράσει
ελαφρώς το κατεβάζουμε και μέσα στο μείγμα των αυγών ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε για να εξισώσουν τη θερμοκρασία
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο μέσα στο μείγμα των αυγών (απο πάνω) και ξανά ανακατεύουμε με το σύρμα και αφήνουμε στην άκρη

Μέσα στο κατσαρολάκι που έχουμε το υπόλοιπο γάλα ρίχνουμε σοκολάτα κουβερτούρα περιμένουμε περίπου ένα λεπτό και μετά ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά
Μέσα στο μίγμα αυτό που θα δημιουργηθεί με το γάλα και τη σοκολάτα αδειάζουμε το υγρό μείγμα που είχαμε αφήσει στην άκρη με τα αυγά και το κακάο, ανακατεύουμε
προσθέτουμε και 60 γραμμάρια βούτυρο, το βάζουμε το κατσαρολάκι μας πάλι πάνω σε μέτρια φωτιά και ξεκινάμε ένα γρήγορο ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός έως ότου
πήξει η κρέμα μας

Την κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις πήξει και την ανακατεύουμε λίγο ακόμα στη συνέχεια την αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα την ισιώνουμε να τα καλύψει εντελώς τη σκεπάζουμε
με μία μεμβράνη η οποία εφάπτεται πάνω στην κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα
Στο χρόνο αυτό σε ένα μίξερ βάσης ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μία βανίλια και το τυρί κρέμα μαζί με άχνη ζάχαρη η κονιάκ και ξεκινάμε να χτυπάμε με το σύρμα σε μέγιστη
ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα έως ότου γίνει μία σαντιγύ η οποία δεν πέφτει από το κουτάλι
Μόλις βγάλουμε το γλυκό μας από το ψυγείο απλώνουμε τη σαντιγί να το καλύψει πλήρως αφαιρούμε το τσέρκι διακοσμούμε από πάνω με λίγη λιωμένη σοκολάτα και το γλυκό μας είναι
έτοιμο να το σερβίρουμε

Καλή Απόλαυση

Subscribe and find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά κολοκυθάκια κανελόνια με κρέας
Επόμενο άρθροΕύκολη πιτα ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ με 3 ΜΟΝΟ υλικά…είναι απίστευτη