Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά

6 κολοκυθάκια (περίπου 1.2 κιλά),
2 αυγα,
200 γρ τυρί φέτα,
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι,
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες,
1 κεφάλι ώριμο κρεμμύδι (τριμμένο στον τρίφτη),
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,
1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο,
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο,
1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο,
6 Κοθτ.σούπας τριμμένη φρυγανιά,
3 κ.σ. κουταλιές αλεύρι,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια με ψιλό τρίφτη.
Αλατίζουμε και ζυμώνουμε δυνατά με το χέρι σε ένα βαθύ μπολ.
Μετά από λίγο αρχίζει να διαχωρίζεται νερό από τα κολοκυθάκια.
Μαζεύουμε μια χούφτα τριμμένα κολοκυθάκια στύβοντας το νερό από αυτά με όλη τη δύναμη.
Στα κολοκυθάκια προσθέτουμε τα αυγά, τις σκελίδες σκόρδο, το τυρί, τα ψιλοκομμένα μπαχαρικά, τα πράσινα και ώριμα κρεμμύδια, το μπέικιν πάουντερ, το μαύρο πιπέρι, την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε τα υλικά για να πάρουμε ένα μείγμα σαν κιμά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον τριμμένη φρυγανιά για να σφίξει το μείγμα.
Σχηματίζουμε κεφτεδάκια, τα οποία τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν σε καυτό λάδι.
Το μυστικό είναι να τηγανίζουμε αμέσως μετά το ζύμωμα και επειδή βγάζουν νερό, προσθέτουμε στο μεταξύ λίγη τριμμένη
φρυγανιά ακόμα για να έχουμε πάντα τη σκληρότητα του κιμά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΕνα Κεκάκι πρέπει πάντα να υπάρχει στο σπίτι γρήγορα και εύκολα
Επόμενο άρθροΑυτό είναι το κέικ με 3 υλικά…με ελάχιστο κόστος