Εξυπηρετεί 6 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 45-50 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

225gr κανταιφι, αποψυγμένο αν είναι κατεψυγμένο

115γρ λιωμένο βούτυρο

350γρ φρέσκα μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες 

2-3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος –

Για το σιρόπι:

225gr  ζάχαρη

120ml νερό

Χυμός από 1/2 μικρό λεμόνι – περίπου 2 κουταλιές της σούπας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο, αν προτιμάτε)

1-2 κουταλιές της σούπας φιστίκια για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C 

Πρώτα το σιρόπι. Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να στέκετε στο πίσω μέρος του κουταλιού. Στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Το σιρόπι πρέπει να είναι δροσερό όταν χύνεται πάνω από τα τυριά που έχουν γεμιστεί με κανταίφι

Χρησιμοποιώντας λίγο από το λιωμένο βούτυρο, λιπαίνετε ένα μεγάλο δίσκο ψησίματος.

Βάλτε το κανταιφι μέσα στο λιωμένο βούτυρο και γυρίστε το να παει παντού. 

Χρησιμοποιήστε περισσότερο βούτυρο εάν είναι απαραίτητο, καθώς είναι σημαντικό να είναι καλά εμποτισμένο για να αποφευχθεί να καεί κατά τη διάρκεια του χρόνου ψησίματος. 

Χωρίστε τα δύο το κανταίφι. Απλώστε το μισό στη βάση του ταψιού και πιέστε τα με τα δάχτυλά σας.

Απλώστε τις φέτες του φρέσκου τυριού μοτσαρέλα και την κρέμα γάλακτος (αν χρησιμοποιηθεί) πάνω από το καταιφι της βάσης και καλύψτε το όλο, με το υπόλοιπο καταιφί, καλυψτε το τυρί πατώντας σταθερά προς τα κάτω.

Ψήστε το καταίφι στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά ή έως ότου το καταιφι πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα.

Κόψτε το ζεστό σε μερίδες και ρίξτε το σιρόπι πάνω από αυτό. Σερβίρετε αμέσως, ενώ είναι ακόμη ζεστό. 

Μπορείτε να διακοσμήσετε με ένα πασπαλίζισμα ξηρών φιστικιών από πάνω αν θέλετε.

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμες γεμιστές μελιτζάνες με κιμά
Επόμενο άρθροΤούρτα κωκ με γλάσο σοκολάτας από την Αργυρώ