Μπισκότα με μαρμελάδα και νουτέλα

Υλικά:

200 γρ αλεύρι 00
50 γρ άμυλο πατάτας
70 γρ ζάχαρη άχνη
4 γρ μπέικιν πάουντερ
120 γρ βούτυρο κρύο κομμένο σε κομμάτια
2 κρόκοι αυγών
εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη

για την γεμιση:
απλά νουτέλα
μαρμελάδα ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

Για να φτιάξετε αυτό το νόστιμο αυτό μπισκότο με μαρμελάδα και νουτέλα, ας ξεκινήσουμε προετοιμάζοντας τη ζύμη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι 00 με το άμυλο πατάτας, τη ζάχαρη άχνη και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το βούτυρο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Μόλις αποκτήσετε ένα αμμώδες μείγμα, προσθέστε τους δύο κρόκους αυγών, τη βανίλια και ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή μπάλα ζύμης με κρούστα.
Τυλίξτε την σε μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μιάμιση ώρα.

Μόλις ξεκουραστεί, απλώνουμε τη ζύμη με πλαστη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας λαμβάνοντας φυλλο πάχος περίπου μισό
εκατοστό.
Με τη βοήθεια ενός κουπάτ ζυμαρικών, φτιάχνουμε δίσκους, μισούς ολοκληρους και μισούς με μικρότερη τρύπα στο κέντρο στο σχήμα που προτιμάτε, χρησιμοποιώντας ένα μικρότερο κόφτη ζυμαρικών.

Τοποθετήστε τα μπισκότα που έχετε με και χωρίς τρύπες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε στους 180° για περίπου 12-13 λεπτά όχι περισσότερο.
Μόλις βγει από το φούρνο και αφήσει να κρυώσει, γεμίστε τα μπισκότα με μαρμελάδα ή νουτέλα και πασπαλίστε το μπισκότο με ζάχαρη άχνη και συναρμολογήστε.
Σε αυτό το σημείο τα μπισκότα θα είναι έτοιμα για να τ απόλαυση.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Anna Salomone

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με αυγά και ζαμπόν…η καλύτερη λύση για τα πασχαλινα αυγά
Επόμενο άρθροΑφράτο και λαχταριστό κέικ 🔥🔥🔥