Πανακότα με ζελέ κεράσι

Συστατικά για περίπου 5-6 φλιτζάνια
(εξαρτάται πάντα από το μέγεθος που χρησιμοποιείτε).

Πανακότα:
400g κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια πλήρες γάλα
120 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
10g ζελατίνη σε φύλλα

Ζελε Κεράσι:
400γρ κεράσια
3 κουτάλια ζάχαρης
5g ζελατίνη σε φύλλα

Μέθοδος:

Πανακότα:

Βάλτε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε ένα δοχείο με κρύο νερό.
Βάλτε μια κατσαρόλα με την κρέμα και το γάλα στη φωτιά, προσθέστε την ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας,
θερμάνετε χωρίς να βράσει, ανακατεύοντας λίγο για να διαλύσει τη ζάχαρη.
Στύψτε τα φύλλα ζελατίνης και προσθέστε τα στην κρέμα, ανακατέψτε με μίξερ μέχρι να διαλυθούν πλήρως.
Διηθήστε και βάλτε το μείγμα στα ποτήρια, διατηρήστε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες πριν συνεχίσετε με τα
υπόλοιπα.

Ζελέ Κεράσι
Βυθίστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
Πλύνετε τα φρούτα κάτω από άφθονο φρέσκο ​​τρεχούμενο νερό και στεγνώστε το.
Απομακρύνετε τους πυρήνες, ψιλοκόψτε τις και βάλτε τις σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, μαγειρέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη και τα κεράσια μαλακώσουν λίγο, χτυπήστε με το μπλέντερ, προσθέστε τα συμπιεσμένα φύλλα ζελατίνης, ανακατέψτε καλά και στραγγίστε σε ένα σουρωτήρι με όχι πολύ ψιλό διχτυ.
Μόλις κρυώσει, προσθέστε το ζελέ στο μείγμα κρύας κρέμας.
Μετά από περίπου 2 ώρες μπορείτε να διακοσμήσετε και να σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Mi dai la tua ricetta?

Προηγούμενο άρθροΚεμπάπ κοτόπουλου στο φούρνο…μπορεί εύκολα να φτιαχτεί στο σπίτι χωρίς κόπο
Επόμενο άρθροΛουκούμι Γεμιστό με καρύδι και κανέλα….ένας τέλειος συνδυασμός γεύσης