Ζαμπονοτυρόπιτα με βάση πίτσας

Συστατικά

Για την βάση

500 γρ αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί ή 00)
1/2 κύβο μαγιά μπύρας
1 κουταλάκι αλάτι
320 ml Νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη

για τη γέμιση
1 κουτί ντομάτες καθαρισμένες
Αλάτι
150 γρ φέτες ζαμπόν
300 γραμμάρια προβολόνε σε φέτες
να δοκιμάσετε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

για κάλυψη
1 πακέτο φύλλα σφολιάτα
2 κουταλιές της σούπας Κρέμα γάλακτος
1 κρόκο

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε την βάση πίτσας ανακατεύοντας όλα τα υλικά στο μίξερ. Κάνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη με χαρτί για 2 ώρες. Στη συνέχεια μαζεύουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για άλλη 1 ώρα.

Στραγγίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από το μίξερ. Μαγειρεύουμε με λάδι και αλάτι για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα 2/3 πάνω στην πίτσα.
Καλύπτουμε με μια στρώση ζαμπόν, άλλη με ντομάτα, άλλη με προβολόνε και άλλη με ντομάτα.


Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την τρυπάμε με ένα πιρούνι. Σκεπάστε την πίτσα. Χτυπάμε το αυγό με την κρέμα γάλακτος και αλείφουμε την επιφάνεια της ζαμπονοτυρόπιτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30-35 λεπτά. Σκεπάζετε την με αλουμινόχαρτο τα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος για να μην
καεί η πάνω επιφάνεια.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια Γεμιστά με Τυρί
Επόμενο άρθροΚοτοσαλάτα…ίσως η καλύτερη που εχω δοκιμάσει