Ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα
Υλικα:
1 πακετο φύλο σφολιάτας,
500γρ. ρεγκατο τριμμένο,
400γρ. εμενταλ τριμμένο,
20φετες ζαμπόν,
1 αυγο

για την κρέμα θα χρειαστείτε
100γρ. βουτυρο,
100γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις,
400γρ. γαλα φρέσκο,
300γρ. κρεμα γάλακτος,
λιγο αλάτι,
λιγο πιπέρι,
λιγο μοσχοκαρυδο

Εκτελεση:

Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα περνούμε ένα κατσαρολάκι ανάβουμε το μάτι της κουζίνας
και Ρίχνουμε το βούτυρο και σιγα σιγα το αλεύρι το ανακατεύουμε καλά
Ρίχνουμε μέσα και το γάλα και την κρέμα γάλακτος το αλάτι το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο
μόλις πάρει μια βράση το βγάζουμε απο το μάτι το αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε ένα πυρεξ και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας
Ρίχνουμε από πάνω σχεδόν 4 κουταλιές από την κρέμα να απλωθεί σε όλο το φύλλο Καλά,
ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και μετά από πάνω το ζαμπόν και ξανακάνουμε πάλι την
ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά μας.
Ρίχνουμε από πάνω στο τέλος το άλλο φύλλο σφολιάτας χτυπάμε το αυγό και το
Ρίχνουμε πάνω στο φύλλο εγώ έριξα από πάνω και σουσάμι το βάζουμε στο φούρνο στους
180 βαθμούς για 30 λεπτάκια!!

ΠΗΓΗ Xristina GewrgiopoulouΧρυσό Σκουφάκι μέλη

Προηγούμενο άρθροΑφράτο κέϊκ λεμονιού με σάλτσα κερασιού
Επόμενο άρθροΚέικ Μελιού σε ζάχαρη βανίλιας