Ζαμπονοτυρόψωμο

Υλικά :

Ζύμη
3 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά στιγμής
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Γέμιση
110 gr τυρί προβολόνε, κομμένο σε κύβους
55 γρ Μπεικον-πανσέτα, σε κύβους
55 γρ γουγγιές προσούτο, κομμένο σε κύβους
55 γρ πεπερόνι, σε κύβους
55 γρ σαλάμι κομμένο σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο

Εκτέλεση

Αναμείξτε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μεγάλο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ και ανακατέψτε με το εξάρτημα κουπιών μέχρι να ενωθούν τα υλικά γύρω από το κουπί. Στερεώνουμε το γάντζο ζύμης και ζυμώνουμε τη ζύμη για 5-6 λεπτά.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί, για 60-90 λεπτά και φτιάχνουμε το ψωμί την ίδια μέρα. Ή στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Τοποθετήστε τη ζύμη στο κέντρο μιας αλευρωμένης επιφάνειας και ισιώστε τη ζύμη με τα χέρια σας σε έναν μεγάλο κύκλο. Από πάνω απλώνουμε το μαύρο πιπέρι, τα αλαντικά και το τυρί. Διπλώστε τη ζύμη για να καλύψει τα αλλαντικα και το τυρί, και στη συνέχεια ισιώστε με πλάστη χοντρό και διπλώστε τη ζύμη μερικές φορές με τα χέρια σας για να μοιραστούν τα υλικά σε όλο το ψωμί.

Πλάθουμε σε σχήμα καρβέλι.
Σκεπάζετε σε λαδωμένο πλαστικό και αφήνετε να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να φουσκώσει και η ζύμη να επανέρχετε αργά όταν την πιέζετε ελαφρά με το δάχτυλό σας, περίπου 45-60 λεπτά.
Βάλτε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και θερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.


Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κοπής, κάντε μια κατά μήκος του καρβελιού κάθετη σχισμή, ξεκινώντας και σταματώντας περίπου 1.5 εκ από τα άκρα. Ψήνουμε στους 205 με 210 βαθμούς, περίπου 30-35 λεπτά.
Μεταφέρετε το καρβέλι σε σχάρα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς για περίπου 3 ώρες.

Καλή Απόλαυση.

Προηγούμενο άρθροΚανταΐφι-ζουμερό, νόστιμο…μαγικές μπουκιές 🙂
Επόμενο άρθροΜοσχάρι στιφάδο…Φαγητό του Χειμώνα