Ζαχαροκέικ

Υλικά

αλεύρι 250 γρ
γάλα 100 ml
ζάχαρη 1 κ.γ
μαγιά ξερή 6 – 8 γρ ή 2 κουτ (φρέσκια μαγιά 10-12 γρ.)
αυγά 2 τεμ
βούτυρο (λιωμένο) 90 γρ
εκχύλισμα βανίλιας / ζάχαρη 1 κουτ

Για την επικάλυψη ζάχαρης
βούτυρο 50 γρ
ζάχαρη 120 γρ
κρέμα γάλακτος 20% (για τη γέμιση του έτοιμου κέικ) 100-120 ml
εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά) 1 κουτ

Εκτέλεση

Ρίξτε χλιαρό γάλα σε ένα μικρό μπολ ή φλιτζάνι.
Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ανακατέψτε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε μαγιά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Η μαγιά θα ενεργοποιηθεί και θα αφρίσει λίγο

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
Ριχνουμε τα αυγά. Ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο (το οποίο έχει κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου).
Προσθέστε μια κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ή ζάχαρη βανίλιας για γεύση. Προσθέστε τη μαγιά στη ζύμη. Και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Η ζύμη για αυτή την πίτα είναι πολύ μαλακη και θα τη ζυμώσουμε κατευθείαν στο μπολ. Μπορείτε να ανακατέψετε τη ζύμη με ένα κουτάλι για 5 λεπτά ή να τη ζυμώσετε λίγο με τα χέρια σας.

Δεν χρειάζεται να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι, η ζύμη αποδεικνύεται τόσο παχύρρευστη – λόγω του γεγονότος ότι η ζύμη δεν έχει πολυ αλεύρι, το κέικ θα αποδειχθεί πολύ μαλακό και τρυφερό.
Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη με ένα καπάκι ή μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη. Πέρασε μια ώρα, η ζύμη έχει φουσκώσει καλά.
Απλώνουμε τη ζύμη σε φόρμα καλυμμένη με περγαμηνή και την απλώνουμε πάνω από τη φόρμα.

Στη συνέχεια, βρέξτε το δάχτυλό σας με λάδι και κάντε τρυπήματα


Σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για άλλα 30 λεπτά.

Όσο φουσκώνει η ζύμη, ετοιμάζουμε τα πασπαλίσματα με ζάχαρη.

Βάλτε μαλακό βούτυρο σε ένα μπολ.
Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα ή πιρούνι.
Συμβουλή. Η ζύμη της πίτας μας δεν είναι γλυκιά, άρα είναι η ζαχαρόπαστά μας που θα προσθέσει γλυκύτητα στην πίτα, λόγω της οποίας η πίτα θα γίνει γλυκιά και νόστιμη.
Η ζύμη μας έχει φουσκώσει.

Κάνουμε προσεκτικά τρύπες στη ζύμη, έτσι ώστε το βούτυρο και η ζάχαρη να μουλιάσουν καλά ολόκληρο το κέικ με τη γεύση και το άρωμά του.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια του κέικ.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε το κέικ για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα.
Βγάζουμε το ζαχαροκέικ από τον φούρνο και περιχύνουμε με την κρέμα βανίλιας (κρέμα γάλακτος + 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας). Επιστρέψτε το κέικ στο φούρνο για άλλα 5-7 λεπτά.
Και τέλος, η όμορφη, λαχταριστή μας ζαχαρόπιτα με κρέμα είναι έτοιμη!

Sugar Cake για τσάι φωτογραφία συνταγής 15
Το κέικ γίνεται τόσο νόστιμο, πλούσιο, με απίστευτο άρωμα βανίλιας και βουτύρου – είναι απλά φανταστικοί φίλοι! Ένα τόσο μεγάλο κουλούρι ζάχαρης είναι ένα πραγματικό σπιτικό κέικ. Και όπως βλέπετε, η συνταγή για ζαχαρόπιτα είναι απλή, γρήγορη και πολύ νόστιμη!

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστά Μηλοπιτάκια από τυροζύμη
Επόμενο άρθροΝτομάτοκεφτέδες