Ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού

Υλικά

10 χοντρόφλουδα πορτοκάλια, περγαμόντα, γκρείπφρουτ, μεγάλα λεμόνια κλπ.
900γρ ζάχαρη (και έξτρα για το ζαχάρωμα)
750μλ νερό

Εκτέλεση

Πλύνετε καλά τα φρούτα και, αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει το μέσα, κόψτε τη φλούδα προσεκτικά σε τέταρτα. Θα πρέπει να έχει και το λευκό μέρος. Δεν πειράζει σε αυτό το σημείο αν μένει και λίγο από το φρούτο πάνω στη φλούδα.
Βάλτε τις φλούδες σε μεγάλη κατσαρόλα, γεμίστε τη με νερό και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Σουρώστε και ξαναγεμίστε με φρέσκο νερό την κατσαρόλα. Κάντε το αυτό συνολικά 3 φορές για τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, 4-5 για τα γκρέιπφρουτ και τα περγαμόντα. Με αυτόν τον τρόπο φεύγει η πικρή γεύση της φλούδας. Την τελευταία φορά τσεκάρετε τα φρούτα. Τα περγαμόντα και τα γκρέπφρουτ θα είναι έτοιμα αφού θα έχουν βράσει αρκετά. Τα πορτοκάλια και τα λεμόνια ίσως να θέλουν και άλλο βράσιμο. Γενικά οι φλούδες είναι έτοιμες όταν είναι μαλακιές, αλλά όχι πολύ. Al dente ας πούμε.

Σουρώστε και αφήστε λίγο να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Καθαρίστε ελαφρά το λευκό μέρος της φλούδας με ένα μαχαιράκι (αλλά όχι πολύ, ώστε να παραμένει παχουλή) και κόψτε τη φλούδα σε μπαστουνάκια πλάτους μισού χιλιοστού.
Βάλτε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και όταν αρχίσουν να βράζουν ρίξτε τις φλούδες. Βράστε μέχρι το σιρόπι σχεδόν να εξαφανιστεί και οι φλούδες να γίνουν ημιδιάφανες λίγο πάνω από ώρα. Το θερμόμετρο θα δείχνει 110 oC. Προς το τέλος θέλει λίγο προσοχή, γιατί ενδέχεται να κολλήσουν στον πάτο και να καούν, οπότε ρίχνετε καμια ματιά που και που.

Στραγγίξτε από το σιρόπι καλά (το σιρόπι κρατήστε το για το τσάι σας, κοκτέιλ, και άλλα γλυκά) και έπειτα γεμίστε ένα μπολάκι με ζάχαρη και περάστε τις από μέσα να ζαχαρώσουν. Τινάξτε τις και αφήστε να στεγνώσουν καλά για ένα βράδυ σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό θα τις κάνει σχεδόν…αθάνατες! Την επομένη κλείστε καλά σε βάζα ή βουτήξτε τις σε λιωμένη κουβερτούρα.

ΠΗΓΗ: https://foodjunkie.eu/

Προηγούμενο άρθροΦιλέτο χοιρινό Γεμιστό με μία υπέροχη σάλτσα
Επόμενο άρθροΝτονατς με την καλύτερη κρέμα ζαχαροπλαστικής