Ζεστή σούπα με φακές και κριθάρι

Τίποτα δεν ξεπερνά το άρωμα και τη ζεστασιά ενός νόστιμου πιατου φακής και κριθαριού που σιγοβράζει στη φωτιά μια κρύα μέρα! Απολαύστε αυτό το θρεπτικό και γευστικό πιάτο κάθε φορά που χρειάζεστε λίγη ανακουφιστική ζεστασιά. Τόσο απλό στην κατασκευή αλλά τόσο λαχταριστό – είναι σίγουρο ότι θα γίνει γρήγορα ένα
από τα αγαπημένα σας!

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
3 καρότα σε κύβους
3 κοτσάνια σέλινου κομμένα σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού za’atar
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σουμάκ
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κγ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλιτζάνια κόκκινες φακές
2 λίτρα ζωμός λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1/2 φλιτζάνι κόλιανδρο μοιρασμένο
2 φλιτζάνια βρασμενο κριθάρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέστε τα καρότα και το σέλινο και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Προσθέστε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε άλλο ένα λεπτό μέχρι να μυρίσει.
Προσθέστε τις φακές, το ζωμό και 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε,
χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
Προσθέστε το βρασμενο κριθάρι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης πριν το σερβίρετε και γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο.

Καλή απόλαυση

ΠΗΓΗ: Veronique Eichler

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο κέικ “Χελώνα” με κρέμα γάλακτος🐢….δεν θα το πιστεύτε πόσο εύκολη είναι
Επόμενο άρθροΓιδόσουπα ορεινή