Όταν θα βγάζετε το ταψί από το φούρνο θα ξέρετε ότι είναι κάτι υπέροχο!! Ιδανική συνταγή για ένα πολύ νόστιμο γεύμα!!

ΥΛΙΚΑ :

Για τη σάλτσα :
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο , πολτοποιημένες
1/2 κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
1 καρότο , μικρό, ψιλοκομμένο
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κύβο βοδινού (διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό)
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλιά της σούπας τσίλι , προαιρετικά
Για τον κιμά και το σπανάκι :
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/2 κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
700 γρ κιμά μοσχαρίσιο
300 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Για τη σύνθεση :
250 γρ. κανελλόνια
2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα , φρεσκοτριμμένο (ή άλλο τυρί)
Ψιλοκομμένο μαϊντανό , για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα :
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα αφήνετε να μαγειρευτούν 2 λεπτά. Προσθέστε το καρότο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά της σάλτσας και ανακατέψτε. Χαμηλώστε τη φωτιά, ​​καλύψτε με το καπάκι, σιγοβράστε για 10 λεπτά και αφήστε το στην άκρη.
Για τον κιμά και το σπανάκι :
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα αφήνετε να μαγειρευτούν 2 λεπτά περίπου.
Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα, από κόκκινο σε καφέ.
Στη συνέχεια, ανακατεύετε το σπανάκι και μετά προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και 1 φλιτζάνι από τη σάλτσα . Ανακατέψτε και αφήστε να μαγειρευτούν 2 λεπτά για να εξατμιστούν τα υγρά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΨΗΣΙΜΟ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Γεμίζετε το κάθε κανελόνι χωριστά μέσα στην κατσαρόλα με το χέρι σας ή με ένα κουταλάκι.
Ρίχνετε περίπου 1 1/4 φλιτζάνια σάλτα σε ένα πυρέξ 23 x 33 cm, τοποθετείστε τα κανελλόνια στη σειρά και στη συνέχεια ρίξτε και την υπόλοιπη σάλτσα.
Πασπαλίστε με το τυρί και σκεπάστε το πυρέξ με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, μετά ξεσκεπάζετε και ψήνετε άλλα 15 λεπτά μέχρι το τυρί να πάρει χρώμα.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει, πασπαλίζετε με μαϊντανό και
σερβίρετε!

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με μπρόκολο και κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΚρεμμυδόπιτα Μυκόνου – Παραδοσιακή συνταγή