Δείτε Επίσης: Κιμαδόπιτα με Πράσο…θα σας τρελάνει αυτή η Πίτα | Κιμαδόπιτα από την Ξάνθη

Ζουμερά, τραγανά και αφρώδη κυμαδοπιτάκια!

Υλικά

Για την γέμιση

Κιμάς μοσχαρίσιος 600γρ
Κρεμμύδια 3 ψιλοκομμένα
Αλάτι-πιπέρι
Κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ
Τυρί φέτα 150 γρ
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

για το φύλλο:
αλεύρι – περίπου 400 γρ
βραστό νερό – 200 ml
φυτικό λάδι – 3 κουταλιές της σούπας
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού

Μέθοδος εκτέλεσης

Αρχίζουμε να φτιάχνουμε την γέμιση. Σε ένα τηγάνι βαθύ βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Ρίχνουμε και τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.Βάζουμε το αλατοπίπερο
και την κανέλα. Προσθέτουμε λίγο νεράκι ίσα ίσα για να ψηθεί ο κιμάς και αφήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά (πρέπει να πιει τελείως τα υγρά του). Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ρίχνουμε την φέτα στο τέλος.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι , αλάτι, 2 κσ λάδι και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και ανακατεύουμε να πάρουμε μία ζύμη. Ξεκινάμε το ζύμωμα με το χέρι με τα από λίγο ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Ξεσκέπαζουμε την ζύμη κάνουμε 2-3 ζυμώματα με το χέρι σκεπάζουμε πάλι και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Ρίχνουμε την ζύμη στο πάγκο και την χωρίζουμε σε 12 ίσα μέρη.
Παίρνουμε κάθε ένα το κάνουμε μπαλάκι και τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα.
Ένα-ένα τα μπαλάκια τα ανοίγουμε σε μέγεθος πιάτου βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε διπλώνοντας στην μέση και σφραγίζοντας με πιρούνι απαντώντας τις άκρες.
Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά με το αρκετό λάδι να καψει ελαφρώς και ξεκινάμε το τηγάνισμα μία ή δύο μαζί ρίχνοντας με ένα κουτάλι καυτό λάδι πάνω από κάθε ζύμη ενώ τις γυρίζουμε κιόλας να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Τις βγάζουμε σε μία χαρτοπετσέτα για να στραγγίξουν το πολύ λάδι.

Δείτε Επίσης: Κιμαδόπιτα με Πράσο…θα σας τρελάνει αυτή η Πίτα | Κιμαδόπιτα από την Ξάνθη

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο Ογκρατέν
Επόμενο άρθροΓρήγορο γλυκό σε 10 λεπτά χωρίς ψήσιμο