Ζουμερό κέικ με καρότα και μασκαρπόνε

Υλικά

Παντεσπάνι:

4 αυγά
170 γρ. ζάχαρη
70 γρ. πορτοκαλιού
300 γρ. καρότα τριμμένα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
300 γρ.αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
λίγο αλάτι
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
125 γρ. βούτυρο
70 γρ. καρύδια αλεσμένα
1 κουταλιά της σούπας ρούμι η λικέρ

Κρέμα:

500 γρ. μασκαρπόνε
300 γρ. τυρί κρέμα
170 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. καρύδια

Eκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά χτυπάμε λίγο με το μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι ν ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το ρούμι ή το λικέρ,και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Προσθέτουμε στο αλεύρι την κανέλα, τον τζίντζερ ,το αλάτι, τη σόδα, το μπέικιν και τη βανίλια, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
Ρίχνουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το τριμμένο καρότο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο φόρμες 22 εκατοστών και μοιράζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 με 50 λεπτά περίπου.
Σ ένα άλλο μπολ βάζουμε αρχικά το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν.Συμπληρώνουμε και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφού έχουν κρυώσει τα παντεσπάνια μας κόβουμε το ένα σε δύο μέρη, σύνολο να έχουμε τρεις πάτους από παντεσπάνι.
Βάζουμε τον έναν πάτο σε μία πιατέλα τον βρέχουμε λίγο με χυμό πορτοκάλι και βάζουμε μία στρώση από την κρέμα, απλώνουμε να πάει παντού.
Σκεπάζουμε με το επόμενο παντεσπάνι βάζουμε πάλι χυμό πορτοκαλιού και απλώνουμε λίγη ακόμα από την κρέμα.
Καλύπτουμε τέλος με το τρίτο παντεσπάνι απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω και γύρω-γύρω από τα τοιχώματα και στολίζουμε με καρύδια τριμμένα και σχέδια από το κορνέ.
Για να δώσουμε χρώμα στο κέικ μας καθαρίζουμε μικρά καρότα φτιάχνουμε το σχήμα του καρότου βάζουμε για κλωνάρι λίγο άνηθο και στολίζουμε με αυτό το κέικ μας.
Είναι το πιο νόστιμο και ζουμερό κέικ καρότου που έχετε φάει ποτέ.
Αξίζει να το φτιάξετε!!!!!!!!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό κέικ με κρέμα και καρύδια
Επόμενο άρθροΚοτόπιτα….απίστευτη συνταγή