Ζουμερό Κέικ σοκολάτας

 

Συστατικά
500 g μαύρη σοκολάτα 70%
500 g βούτυρο, μαλακό
1 1/3 φλυτζάνι + 3 1/2 κουταλιές της σούπας (400 g) ζάχαρη
8 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι + 1 κουταλιά σούπας (140 g) αλεύρι

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώστε ένα ταψάκι 23 cm , καλύψτε το κάτω μέρος με χαρτί ψησίματος, βουτυρωστε το χαρτί και αφήστε το στην άκρη.
Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρι (κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε  πώς να λιώσετε τη σοκολάτα), αφήστε το στην άκρη και αφήστε την να κρυώσει. Η σοκολάτα πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστή στην αφή.

Σε ένα μπολ, χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη με έναν ηλεκτρικό μίξερ μέχρι το μείγμα να είναι κρεμώδες, και η ζάχαρη έχει απορροφηθεί πλήρως.

Προσθέστε τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου) ένα προς ένα, χτυπάτε για περίπου ένα λεπτό κάθε φορά. Το μείγμα θα γίνει κοκκώδες: τότε είναι εντάξει. Μειώστε την ταχύτητα στο ελάχιστο, ρίξτε τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί.


Κρατήστε την ίδια χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να εξαφανιστεί , αλλά μην το παραανακατέψτε!
Ρίξτε τη ζύμη στο ταψί, ισιώστε την κορυφή με μια λαστιχένια σπάτουλα  και ψήνετε για περίπου 25 έως 30 λεπτά. Μπορεί απο πάνω να κρακάρει, και το κέικ δεν θα φαίνεται ψημένο εξ ολοκλήρου στο κέντρο, το οποίο είναι εντάξει αυτό.


Ελέγξτε την ετοιμότητα του κέικ: όταν εισάγετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ, κάποια ζύμη σοκολάτας θα υπάρχει στην επιφάνεια του μαχαιριού.

Πάρτε το κέικ από το φούρνο και το τοποθετήστε (μαζί με το ταψάκι) σε μια σχάρα  και αφήστε το να κρυώσει. Αφού το κέικ κρυώσει στη θερμοκρασία δωματίου, βάλτε το στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να βγεί πιο εύκολα από το ταψί. Γυρίστε το κέικ πάνω σε μια πιατέλα, αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος. Αφήστε το κέικ να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν κόψετε και σερβίρετε.

Αυτο το Κέικ είναι Μαγεία

ΠΗΓΗ: bakinglikeachef.com

Προηγούμενο άρθροΣνιτσελ Χοιρινού με σάλτσα μανιτάρια
Επόμενο άρθροΠίτσα με σάλτσα λαχανικών