Ζύμη γεμιστή με ζαμπόν και τυρί

Συστατικά

600-700 γρ. σκληρό αλεύρι
1 κύβος φρέσκιας μαγιάς
μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
200 ml. χλιαρού νερού (περίπου μέχρι 50 βαθμούς)
λίγο ελαιόλαδο
ζαμπόν σε φέτες
λεπτές φέτες φιλέτο χοιρινού
φέτες κίτρινου τυριού που λιώνει
μερικές φέτες πράσινες ελιές (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ξεχωριστά, διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό.
2. Προσθέτουμε αυτό το διάλυμα μαγιάς πάνω από το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι ή με τα χέρια μας εμποτισμένα με λάδι. Εάν διαπιστώσουμε ότι είναι απαραίτητο, μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο ζεστό νερό.
Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ζύμη που δεν κολλάει. Καλύψτε το μπολ με διαφανής μεμβράνη ή μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
4. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρι, για να προετοιμάσετε δύο μεσαίου μεγέθους καρβέλια.
5. Λιπαίνουμε τα χέρια μας με λάδι και ρίχνουμε λίγο στο τραπέζι εργασίας. Ανοίγουμε τη ζύμη και της δίνουμε ένα μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα φύλλο χαρτιού. Το πάχος δεν πρέπει να είναι πολύ λεπτό.
6. Γεμίστε την ζύμη με το ζαμπόν, το τυρί και το φιλέτο. Πασπαλίζουμε με τις ελιές σε φέτες. Αφήστε τα άκρα της ζύμης ελεύθερα (χωρίς γέμιση). Τυλίγουμε τη ζύμη για να σχηματίσουμε κάτι σαν ψωμί , πάντα πιέζοντας τις άκρες προς τα μέσα, έτσι ώστε η γέμιση να μην βγαίνει κατά το ψήσιμο. Τώρα, τρυπάμε το ψωμί επιφανειακά για να αφήσουμε τον
ατμό να διαφύγει. Μία από τις τρύπες πρέπει να περάσει την ζύμη.
7. Βάζουμε τα ψωμιά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Όταν τα ψωμιά είναι έτοιμα, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν σε μερικά ράφια.

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓλυκόξινο στήθος κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι.
Επόμενο άρθροΤο Καλύτερο Κέικ Μήλου…είναι σκέτος αφρός