Περιγραφή
Αυτή η συνταγή σαλάτας θα γίνει h αγαπημένη οικογένεια! Τέλεια μαγειρεμένες πατάτες μέσα σε ενα κρεμμώδες dressing, .

Συστατικά
5 κιλά  Πατάτες

2 κουταλιές ξύδι από λευκό κρασί

3-4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι (προσθέστε λίγο κάθε φορά!)

1 φλιτζάνι σέλινο σε κύβους

6 αυγά σκληρά βρασμένα, αποφλοιωμένα και κομμένα σε φέτες

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

1/4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 φλιτζάνι μαγιονέζα

2 κουταλιές της σούπας γάλα

2-3 κουταλιές της σούπας άλμης* (προαιρετικά, αλλά δίνει στην πατατοσαλάτα υπέροχη γεύση!)

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Φρέσκo μαύρo πιπερι για γεύση

Οδηγίες
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε σε μεγάλους κύβους, σε μισά ή τέταρτα ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας.

Μπορείτε να δείτε στο μέγεθος των κομματιών κοιτάζοντας την παραπάνω εικόνα. Θέλετε τα κομμάτια να έχουν το ίδιο μέγεθος για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.

Προσθέστε κρύο νερό για να καλύψετε ακριβώς τις πατάτες, προσθέστε μια καλή πρέζα αλατιού στο νερό και βράστε. Βράζετε τις πατάτες για 10 λεπτά, στη συνέχεια ελέγξτε με ένα πιρούνι για να δείτε εάν είναι τρυφερές. Εάν δεν μπορείτε να πιέσετε εύκολα ένα πιρούνι μέσα στην πατάτα να τις αφήσεις άλλα δύο λεπτά στο βρασμό. 

Στραγγίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τους πίσω στο δοχείο που τις μαγειρέψατε. Προσθέστε το ξύδι και το αλάτι και αφήστε τις πατάτες να κάθονται στο δοχείο ενώ κάνετε το dressing.

Προσθέστε τη μαγιονέζα, το γάλα, τη μουστάρδα και το πιπέρι σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μαζί.

Προσθέστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Σπάστε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια με ένα μαχαίρι, δεν χρειάζεται να έχουν όλοι το ίδιο μέγεθος, απλά σε κομμάτια κομμένα ίσα με ένα δάγκωμα.

Προσθέστε το σέλινο, τα αυγά, το σχοινόπρασο και τον μαϊντανό στις πατάτες και στη συνέχεια ρίξτε το dressing.

Ανακατώστε απαλά τις πατάτες με το dressing μέχρι να καλυφθούν όλες οι πατάτες. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι τη νύχτα ..

Ανακατέψτε τη σαλάτα άλλη μια φορά πριν την σερβίρετε και γαρνίρετε με περισσότερο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

*Σπιτική Αλμη

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓιουβέτσι με Κεφτέδες Ιταλικής Έμπνευσης
Επόμενο άρθροΓιουβέτσι στην κατσαρόλα με δεντρολίβανο