Συστατικά:
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι 
 μαύρο πιπέρι για την γεύση
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό βαλσαμικό ξύδι
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
1 μισό μικρό κρεμμύδι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
1 μεγάλη γλυκιά πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας καρύδια για να φτιάξετε βούτυρο καρυδιού
1 κουταλιά της σούπας καλά τριμμένη φέτα
5 ή 6 μελιτζάνες μικρές

Εκτέλεση:
Τρυπήστε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι, τοποθετήστε τις σε ένα ταψί και ψήστε τες σε φούρνο 200 ° C έως ότου η φλούδα τσαλακωθεί και οι μελιτζάνες μαλακώσουν. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 40 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας μισής ώρας τοποθετήστε τις πιπεριές στο φούρνο και αφήστε τες να ψηθούν.
Αφαιρέστε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές από το φούρνο και αφήστε τες να κρυώσουν. Ξεφλουδίστε την φλουδα από τις πιπεριές και αφαιρέστε τους σπόρους.
Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση και αφαιρέστε το εσωτερικό τους. Ψλοκόψτε τις πιπεριές και τοποθετήστε τα πάντα σε ένα μεγάλο μπολ.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το ρίχνουμε και στο μπολ.
Προσθέστε τον μαϊντανό, την ρίγανη και την τριμμένη φέτα.
Τοποθετήστε τα καρύδια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τα αλέσετε μέχρι να είναι ομαλά και αρχίστε να απελευθερώνετε τα λάδια τους. Αυτό είναι το βούτυρο καρυδιού. Προσθέστε το στα υπόλοιπα συστατικά. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε βούτυρο καρυδιού, απλά κόψτε τα καρύδια πραγματικά καλά και να τα χρησιμοποιήσετε με αυτόν τον τρόπο. Εναλλάσσομαι μεταξύ των δύο μεθόδων, ανάλογα με τη διάθεσή μου. Αν θέλω να μείνω μακριά από πολλά πλυσίματα, απλά κόβω τα καρύδια και αυτό είναι!
Τώρα προσθέστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξίδι και το αλάτι και το πιπέρι. Αναμείξτε καλά όλα τα συστατικά. Ίσως χρειαστεί να παίξετε με το ποσό του λαδιού που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Μερικές φορές οι μελιτζάνες θέλουν λίγο περισσότερο λάδι, μερικές φορές δεν το κάνουν.
Ελπίζω να αγαπήσεις αυτή τη συνταγή. Η σαλάτα θα φυλάσσεται στο ψυγείο για περίπου τρεις ή τέσσερις ημέρες. Όμως, όσο πιο καιρό κολλάει, τόσο πιο ισχυρή γίνεται η γεύση του σκόρδου (κρατήστε αυτό υπόψη όταν προσθέτετε σκόρδο σε αυτό).!

Καλή Απόλαυση με φρυγανισμένο ψωμάκι

Προηγούμενο άρθροΩραία ψωμάκια με γλυκοπατάτα
Επόμενο άρθροΑυτός είναι ένας καλός τρόπος για να σερβίρετε ελιές σαν μεζέ