Η πραγματική ελληνική συνταγή Εκμεκ Κανταΐφι

Συστατικά 

1 πακέτο φύλλο κανταιφι
150 γραμμάρια βουτύρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα ελαφρώς

Σιρόπι

3,5 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
4 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι κανέλας
3 γαρύφαλα, ολόκληρα
½ λεμόνι χυμό

Κρέμα

1 λίτρο γάλα
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κρέμας(άνθος αραβοσίτου)
1 πακέτο ζάχαρης βανίλιας
8 κουταλιές κορνφλαουρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη

Επικάλυψη

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
500 g κρέμα γάλακτος, από το ψυγείο κρύα
3/4 φλιτζάνι καρύδια θρυμματισμένα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Σιρόπι
Για το σιρόπι, συνδυάστε ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο και νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά,
ανακατεύοντας για να διαλυθεί. Μόλις το σιρόπι φτάσει στο σημείο βρασμού, βράστε για 6 λεπτά.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού. Βράζετε για άλλα 2 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά,βγάλτε την κανένα και τα γαρύφαλα και αφήστε τα στην άκρη.

Για το φύλλο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμους.
Ξεχωρίστε-ανοίξτε με τα χέρια σας την ζύμη, βεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχουν κόμποι και είναι χαλαρή.
Λιπάνετε μια κατσαρόλα με βούτυρο και απλώστε το 1/3 της ζύμης. Ραντίστε με το 1/3 του βουτύρου
και μερικά από τα καρύδια. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία δύο φορές, μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το κανταΐφι, το βούτυρο και τα καρύδια.
Ψήνουμε για 45 λεπτά, γυρίζοντας το κανταΐφι στη μέση του χρόνου ψησίματος έτσι ώστε να ψυθεί και στις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από το φούρνο και αμέσως ρίξτε πάνω του το κρύο σιρόπι  με μια κουτάλα.
Αφήστε το στην άκρη για 30 λεπτά για να επιτρέψετε στη ζύμη να “πιει” όλο το σιρόπι.

Εκμέκ Κανταίφι

Κρέμα
Προσθέστε λίγο γάλα στην σκόνη κρέμας και κορνφλάουρ για να σχηματιστεί μια κρέμα.
Ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα.
Αφήστε να πάρει βράση και σιγοβράστε στη χαμηλή έως μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια με σπάτουλα.
Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Σαντιγί
Σε ένα μίξερ, προσθέστε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη.
Χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά, μέχρι να δημιουργήσετε μια σαντιγί

Συναρμολόγηση
Βγάλτε το κανταΐφι από το ψυγείο και απλώστε την σαντιγί κρέμα με σπάτουλα.
Περάστε όλη την σαντιγί με την πίσω πλευρά ενός πιρουνιού για να δημιουργήσετε γραμμές.
Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα καρύδια και κανέλα και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: thehellenicodyssey.com

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια Χοιρινά με Σάλτσα Γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΧταπόδι κοκκινιστό με κριθαράκι από τον νησί μου