Κέικ αφράτο με Μπανάνα και καρυδιά

Συστατικά:
(τα φλιτζάνια μου έχουν χωρητικότητα 200 ml)

200 γρ αλεύρι μαλακό, είναι ένα φλιτζάνι και 3/4 του δεύτερου –
100 γραμμάρια ζάχαρης, είναι μισό φλιτζάνι –
60 ml ηλιέλαιο, είναι σχεδόν μισό φλιτζάνι, δεν φτάνει στο μισό. –
3 αυγά μέγεθος L –
3 ώριμες μπανάνες –
Καρύδια –
Μια κουταλιά εκχυλισμα βανίλιας –
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι –
16 γρ. Μπέικιν πάουντερ, είναι ένας φάκελος

Επεξεργασία:

Το πρώτο πράγμα που πρόκειται να βάλουμε είναι ο φούρνος για προθέρμανση στους 200 βαθμούς C.
Τώρα σε ένα μπολ ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες μπανάνες και τις λιωνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να έχουμε ένα πολτο.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά κίτρινη κρέμα.
Όταν έχουμε αυτήν την υφή με τα αυγά, προσθέστε το ηλιέλαιο, χτυπώντας στο ελάχιστο με το μίξερ έως ότου ενσωματωθεί πλήρως.
Προσθέστε την κουταλιά της σούπας βανίλια και κτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί.
Ρίξτε την πολτοποιημένη μπανάνα και κτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί.
Τώρα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ μαζί με το αλεύρι και το κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα .

Χτυπάμε είτε με σύρμα είτε με το μίξερ στην ελάχιστη ισχύ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Όχι πολύ ώρα γιατί δε θα γίνει πολυ αφράτο.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι, χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα και αυτό είναι.
Αυτό που έχουμε αφήσει είναι τα καρύδια που του δίνουν πολύ πλούσια γεύση.
Κόβουμε και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σε μία φόρμα είτε λιπαίνουμε με βούτυρο και αλεύρι είτε τοποθετούμε χαρτί ψησίματος.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.
Χτυπάμε την φόρμα στο τραπέζι και την βάζουμε στο φούρνο.
Τοποθετούμε στη δεύτερη γραμμή του φούρνου. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.
Στα 40 λεπτά έβαλα ένα αλουμινόχαρτο πάνω στο κέικ.
Μετά από 50 λεπτά έλεγξα ξανά και ήταν έτοιμο.
Αφαιρούμε από το φούρνο, ξετυλίγεται και αφήνουμε να κρυώσει στο ράφι.

Τώρα έχετε πολλές επιλογές που είναι όλες νόστιμες.

1η επιλογή θα ήταν η κάλυψη σοκολάτας
2η επιλογή θα ήταν η ζάχαρη άχνη αναμεμιγμένη με λίγο σκόνη κανέλας

Για την κάλυψη σοκολάτας

Έχω επιλέξει την επικάλυψη σοκολάτας. Σε ένα μπολ ρίξτε 200 γρ. σοκολάτας καθ εχω προσθέσει μια κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι και ανακατεύω.
Θα λιώσω στο φούρνο μικροκυμάτων σε διαστήματα 20 δευτερολέπτων. Το έβαλα για 3 φορές.
Βγάζουμε, ανακατεύουμε και επιστρέφουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Μέχρι να λιώσει εντελώς.
Αν θέλετε, μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα σε ένα μπαιν-μαρί στη φωτιά.
Μόλις λιώσει το ρίχνουμε πάνω από το κέικ και απλώνουμε. Απλώς θα το βάλω στην κορυφή και θα το αφήσω να πέσει λίγο στις πλευρές.
Το κέικ μόλις η σοκολάτα κρυώσει λίγο, μπορούμε να το πάμε στο ψυγείο, για να βοηθήσουμε τη σοκολάτα να σκληρύνει λίγο.

Ευχαριστώ πολύ που ήρθες να με δεις την συνταγή.

Subscribe to recipe’s you tube channel here

Προηγούμενο άρθροΤο πιο νόστιμο και εύκολο τιραμισού
Επόμενο άρθροΤαλιατέλες με κόκκινη σάλτσα με μοσχαρίσιο κρέας