Κέικ με φρούτα

Το κέικ ψήνεται τόσο γρήγορα που δεν θα προσέξετε καν πώς γίνεται.
Για τη γέμιση, πάρτε τυχόν φρούτα κονσερβοποιημένα ή φρέσκα ή κατεψυγμένα.

✅Προϊόντα:

αυγά, 3 τεμ.
ζάχαρη, 200 γρ.
βανιλλίνη
μια πρέζα αλάτι
βούτυρο λιωμένο κρύο , 75 g
κρέμα γάλακτος, 150 g
αλεύρι 240 γρ.
μπέικιν πάουντερ, φακελάκι

✅ Πώς να μαγειρέψετε:

Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να πήξουν. Προσθέστε τη βανίλια για γεύση.
Ρίχνουμε το λιωμένο και κρύο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε στη μάζα, ζυμώνουμε τη ζύμη.
Ανακατεύουμε τη ζύμη με κομμάτια ροδάκινου ή ανανά, τυχόν μούρα και άλλα υλικά γέμισης που ταιριαζουν στην γεύσης σας.
Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολα και απλώνουμε τη ζύμη και την ισιώνουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου. Η ετοιμότητα ελέγχεται με οδοντογλιφίδα.
Πασπαλίζουμε το κρύο κέικ με ζάχαρη άχνη ή περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.
Μπορείτε να φτιάξετε μια γρήγορη σαντιγί από κρέμα γάλακτος ή ένα γλασο με ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη!❤️

Προηγούμενο άρθροΣυκωτάκια κοτόπουλου με ντομάτες και ρύζι
Επόμενο άρθροΛαχανόπιτες…μυρωδάτες και νόστιμες πίτες (χωρίς μαγιά😊)