Κέικ Καρότου με Γλασο Σοκολάτας 

H Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

400 γρ Καρότα
150 γρ Ηλιέλαιο
5 Αυγά μεγάλα
200 γρ χυμό Πορτοκάλι φρέσκο
300 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
1 βανίλια
1/2 κουτ γλυκού Κανέλα
1/2 κουτ γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο τριμμένο
400 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ Μπεικιν παουντερ

Γλασο Σοκολάτας
150 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
150 γρ Κακάο σε σκόνη
170 γρ Γάλα Πλήρες
30 γρ Βούτυρο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιαξουμε αυτη την συνταγή έχοντας πλυνει και ξεφλουδισει τα καρότα τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια
και τα ρίχνουμε μέσα στο multi ή στο μπλέντερ μαζί με το λάδι τα αυγά και το χυμό πορτοκαλιού και τα
πολτοποιούμε πολύ καλά
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη με τα μπαχαρικά τα ανακατεύουμε
και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder, τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ απαλά και ρίχνουμε το
μείγμα του και σε ένα λαδωμένο αλευρωμένο ταψάκι με διαστάσεις 30 X 28 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 175 βαθμούς για περίπου 40 με 45 λεπτά και κανουμε με μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό

Ετοιμο ψημένο το κέικ πραγματικά έχει μυρίσει όλο το σπίτι φθινοπωρο και πάμε να φτιάξουμε το γλάσο σοκολάτας

Για το γλάσο σοκολάτας ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα τα βάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή μέχρι να
ομογενοποιηυούν και τα βράζουμε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Αδειάζουμε το γλάσο σοκολάτας επάνω στο κεικ καρότο το απλώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε να κρυώσει μαζί
Διακοσμούμε όπως επιθυμεί ο καθένας Εγώ ελιωσα λιγη λευκη σοκολατα και έφτιαξα το σχέδιο που βλέπετε
Διατηρούμε αυτό το αρωματικό το κεικ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

Προηγούμενο άρθροΗ συνταγή…σε 30 μέρες όλα σας τα ρούχα θα είναι μεγάλα
Επόμενο άρθροΤηγανιτές πίτες της Γιαγιας