Κέικ Καρύδας με νουτέλα

Συστατικά

Κεικ:

3 φλιτζάνια γιαούρτι
2 κούπες ζάχαρη
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
2 κούπες αλεύρι
3 κουταλιές κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

Κρεμα:
500 ml κρέμα γάλακτος
9 κουταλιές νουτέλα
1 φλιτζάνι = 200 ml

Παρασκευή

1. Χτυπάμε το γιαούρτι και τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι καρύδας και το αλεύρι ανακατεμένο με κακάο και μαγειρική σόδα. Χτυπάμε καλά και μετά αδειάζουμε σε ταψί (25×35 εκ.), αλειμμένο με βούτυρο και πασπαλισμένο με αλεύρι. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 C για 25 λεπτά περίπου.
2. Αφήστε να κρυωσει το ψημένο κεικ και μετά αλείψτε το με 5 κουταλιές νουτέλα. Αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τη σαντιγί και μετά προσθέτουμε 4 κουταλιές Nutella. Ανακατεύουμε καλά και μετά απλώνουμε πάνω από το κεικ.
3. Όταν το κέικ κρυώσει και δέσει, κόψτε το σε κομμάτια!

Καλή Απόλαυση

http://www.receptinabrzinu.info/

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας και αυτή τη συνταγή

Απλή τούρτα με κρέμα Νουτελα και σαντιγί

τουρτα με κρέμα Νουτελα και σαντιγί

Συστατικά

6 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γέμιση Nutella
220 γρ τυρί Φιλαδέλφεια
1 3/4 φλιτζάνια Nutella
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Τρίτο επίπεδο
350γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη (με όλα τα λιπαρά)
50γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες

Οδηγίες

Παντεσπανι
Προσθέστε 6 αυγά και 1 φλιτζάνι ζάχαρη στο μπολ ανάμειξης.
Ανακατέψτε έως ότου το μείγμα γίνει παχύ, αφράτο και τριπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 10 λεπτά.
Από αυτή τη στιγμή θα χρησιμοποιείτε τη σπάτουλα. (Χωρίς μίξερ)
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι αλεύρι και μπέικιν πάουντερ.
Στη συνέχεια, κοσκινίστε το 1/3 φλιτζάνι αλεύρι πάνω από το χτυπημένο αυγό και τη ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας μια μαριζ, δουλέψτε σε κυκλικό μοτίβο, πηγαίνοντας πάνω και κάτω. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Βεβαιωθείτε ότι
το αλεύρι έχει ενσωματωθεί στο μείγμα ζάχαρης αυγών.
Επαναλάβετε το βήμα πάνω από 2 ακόμη φορές
Διαιρέστε το μείγμα κέικ μεταξύ σε 2 φόρμες μια 20 εκ και μια 25 εκ.
Χρησιμοποίησα 3 φλιτζάνια για τα 20 εκ και 3 φλιτζάνια και 1/4 φλιτζάνι για ταψί 25 εκ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 17 λεπτά ή μέχρι να γινουν.
Ηρεμήστε.

Παγώστε το κέικ 20 εκ για το μέλλον. Για τη σημερινή συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε ψημένο κέικ 25 εκ.

Ενώ το κέικ κρυώνει ας κάνουμε τη γέμιση σοκολάτα.

Χτυπάμε τη κρέμα γάλκτος και Χτυπάμε σε ένα μπολ με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σχηματιστούν άκαμπτες κορυφές. Αφήνω στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το τυρί κρέμας μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν.
Μετά από αυτό προσθέστε Nutella και ανακατέψτε όλα τα συστατικά. Ανακατέψτε γρήγορα για ένα λεπτό ή λιγότερο.
Και τελειώστε. Μόλις φτιάξατε την καλύτερη γέμιση σοκολάτας.

Ρίχνουμε τη γέμιση σοκολάτας πάνω από το παντεσπάνι. Μεταφέρετε στο ψυγείο.
Και σχεδόν τελειώσατε.

Τρίτο επίπεδο
Σε ένα κάδο του μίξερ ή σε μεγάλο μπολ άδειασε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και πρόσθεσε τις βανίλιες και σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη. Ξεκίνα να χτυπάς σε χαμηλή ταχύτητα την σαντιγί σου και όσο συνεχίζεις το χτύπημα αύξησε σταδιακά την ταχύτητα. Όταν βλέπεις ότι αρχίζει να κάνει τουφίτσες που να στέκονται, τότε μπορείς να σταματήσεις το χτύπημα.
Τώρα, μόλις φτιάξατε το τρίτο στρώμα του καλύτερου κέικ.
Ρίξτε πάνω από τη γέμιση σοκολάτας.
Διακοσμήστε όπως θέλετε. (ξυρισμένη σοκολάτα, φουντούκια, καρύδια …)
Μεταφέρετε στο ψυγείο για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Καλη Επιτυχία

ΠΗΓΗ: 5starcookies.com

 

Προηγούμενο άρθροΗ τέλεια φοκάτσια: Με μελιτζάνα και τυριά: Μια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα Θεϊκή 🙂.