Κέικ λεμονιού

Έχετε λεμόνι 🍋 Κέικ λεμονιού που λιώνει στο στόμα σας! Κέικ σε 15 λεπτά!

Υλικά

Πουτίγκα-κρεμα
1 αυγό
50 γραμμάρια ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
20 γραμμάρια κορν φλάουερ
ξύσμα από ένα λεμόνι
χυμό από μισό λεμόνι
200 ml γάλα
25 γραμμάρια βούτυρο

3 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη
10 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας
50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
150 ml φυτικό λάδι
250 γραμμάρια αλεύρι
15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρολίτσα σπάμε το αυγό,προσθέτουμε την ζάχαρη,το αλάτι,το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το ξύσμα τον χυμό του λεμονιού και το γάλα.Βάζουμε την κατσαρολίτσα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε απ την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά,προσθέτουμε τη ζάχαρη,το αλάτι την βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι ν αφρατέψει.Ρίχνουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ να ενσωματωθεί.Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα.
Ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά.Ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 18Χ26. Αδειάζουμε το μείγμα το στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
Βάζουμε την πουτίγκα λεμονιού στο κορνέ και την τοποθετούμε σε γραμμές στην επιφάνεια της κρέμας.
Πασπαλίζουμε με καβουρντισμένα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 (αναλόγως τον φούρνο) μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε απ τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη κόβουμε και σερβίρουμε.

Κέικ λεμονιού

Καλή σας απόλαυση!!!

ΠΗΓΗTasty with Kristy
Προηγούμενο άρθροΚέικ καρότου με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΑπίστευτα νόστιμο, τρυφερό κέικ που απλά λιώνει στο στόμα…Νηστίσιμο