Κέικ μήλου και σοκολάτας

Υλικά

Για τη ζύμη:
100 γρ ζάχαρη
250 γρ Αλεύρι
2 αυγά
100 γρ βούτυρο
1 φακελάκι βανιλλίνη

Για τη γέμιση:
400 γρ μαύρη σοκολάτα
50 γρ βούτυρο
3 μεγάλα μήλα
100 γρ ζάχαρη
πικρό κακάο
1 πρέζα σκόνη κανέλας

Εκτέλεση

Βήμα 1 από 3
Για τη ζύμη:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να απορροφηθούν στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια. Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 2 από 3
Για τη γέμιση:
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και μετά από δύο λεπτά προσθέτουμε την κανέλα.
Μαγειρέψτε τα μήλα μέχρι να πάρουν ένα κεχριμπαρένιο χρώμα. Αφήστε το να κρυώσει.

Βήμα 3 από 3
Συναρμολόγηση:
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ διαμέτρου 20/22 εκ.
Απλώστε την μισή από τη ζύμη που πήρατε και καλύψτε την φόρμα και στα πλάγια.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι και ρίχνουμε μια πρώτη στρώση νιφάδες σοκολάτας στο κάτω μέρος.
Τοποθετήστε τα ψημένα μήλα πάνω από τις νιφάδες σοκολάτας και από πάνω με το δεύτερο στρώμα νιφάδων σοκολάτας.
Απλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη μικρής πίτας και σκεπάζουμε το ταψί δίνοντας λίγη πίεση στα πλαϊνά για να σφραγίσει το κέικ. Μαγειρεύουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίστε με ένα πέπλο πικρού κακάο.

Σερβίρισμα!

Προηγούμενο άρθροΣαγανάκι Αυγών
Επόμενο άρθροΦτιάξτε αυτό το Κέικ με 2-3 κινήσεις