Κέικ μήλου με κρέμα

Υπέροχη και αέρινη ζύμη με πλούσιο άρωμα και γεύση μήλου – ένα πραγματικό αριστούργημα”

Υλικά που χρειάζονται:

αυγά – 2 τεμ.
ζάχαρη – 120 g
μπέικιν πάουντερ – 2 κουτ.
βανιλίνη για γεύση
γάλα – 120 ml
αλεύρι – 250 g
βούτυρο – 1 κουταλιά της σούπας.
μήλα – 3 τεμ.

Για την κρέμα:
αυγό – 1 τεμ.
50 γρ ζάχαρη
15 γρ. κορν φλάουρ
γάλα – 250 ml

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε, παίρνοντας ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε το αυγό, τη ζάχαρη και το άμυλο. Χτυπάμε καλά και προσθέτουμε το γάλα. Συνεχίζουμε, βάζοντας σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν είναι έτοιμη η κρέμα μας, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ανακατεύουμε τα αυγά με τη βανίλια και τη ζάχαρη με ένα σύρμα εάν η ζάχαρη δεν διαλλυετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μίξερ, αλλά δεν χρειάζεται να χτυπήσετε πολύ, απλά ανακατέψτε όλα μαζι.
Ρίχνουμε το γάλα και προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
Πρέπει να πάρετε μια αρκετά πηχτή ζύμη.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα ψιλοκόβουμε.
Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα. Μπορείτε επίσης να το αλείψετε με λάδι.
Μοιράζουμε τα μήλα στον πάτο. Περιχύνουμε τα μήλα με τη ζύμη.
Απλώνουμε από πάνω την κρέμα.


Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζουμε το κρυωμένο κέικ με ζάχαρη άχνη. Αν σας αρέσει ο συνδυασμός μήλων και
κανέλα, στη συνέχεια ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε.

Στην κρέμα μπορείτε να τρίψετε τη φλούδα λεμονιού, τότε τo γλυκό μας θα μυρίζει ακόμα πιο όμορφα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα Μελένια…το τυρί με το μέλι απογειώνουν την γεύση της
Επόμενο άρθροΑυθεντική τούρτα Black Forest