Κέικ με καραμελωμένο πορτοκάλι

Ιδού τα υλικά

Για τη ζύμη:
1 κουπα λάδι,
4 αυγά,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουπες αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 ολόκληρο πορτοκάλι

Για σιρόπι καραμέλας:
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
70 γρ βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας λικέρ
3-4 φέτες πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα ταψί, περιμένουμε να αρχίσει να καραμελώνει, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το βούτυρο και αφού λιώσει ρίχνουμε το λικέρ. Ετοιμάζουμε μια φόρμα για κέικ και την αλείφουμε με την έτοιμη καραμέλα.
Κόβουμε λεπτές φέτες πορτοκάλια τις οποίες τις κολλάμε πάνω στην καραμέλα. Τρίβουμε ολόκληρο το πορτοκάλι χωρίς τα κουκούτσια με τις φλούδες μέχρι να γίνει πολτός.

Με μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη προσθέτουμε το λάδι και τον πελτέ πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ρίξτε το μέιγμα πάνω στις φέτες πορτοκαλιού και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170* σε αέρα για 50 λεπτά περίπου!
Τσεκάρουμε με ξυλάκι εάν είναι ετοιμο! Χαλαρωνουμε το κεικ απο την φόρμα και το γυρίζουμε αναποδα σ ενα δισκό

Υπέροχη γεύση 😋😋🥰

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια τηγανητά, πατάτες και σαλάτα…ποιος δε το έχει λατρέψει
Επόμενο άρθροΣπιτικό παγωτό με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (2 υλικά)