Κέικ με κεράσια και κρέμα πουτίγκας σοκολάτας.

Δεδομένου ότι η εποχή των κερασιών είναι σημαντική για να μαγειρέψετε αυτό το κέικ. Παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα. Τα γλυκά κεράσια γίνονται πολύ μαλακά και ζουμερά κατά το μαγείρεμα και η πουτίγκα σοκολάτας δίνει επιπλέον γεύση.

Υλικά σε φόρμα 20 × 35 εκ

Για την κρέμα:
Κρεμα σοκολάτας γιωτης – 40 g (μία συσκευασία)
Γάλα – 350 ml
Ζάχαρη – 30 g
Βαν. Ζάχαρη – 10 γρ

Για τη ζύμη:
Αλεύρι – 250 g
Κορν φλαουερ – 50 g
Αυγά – 5, μια πρέζα αλάτι
Σπορελαιο – 100 g
Ζάχαρη – 180 g,
βαν Ζάχαρη – 20 g
Μπέικιν πάουντερ – 15 g
Γιαουρτι οποιασδήποτε περιεκτικότητας σε λιπαρά – 250 g

Επιπροσθέτως:
Γλυκά κεράσια με κουκούτσια περ. – 500 γρ
Κορν φλαουερ – 1 κουταλιά της σούπας.

Παρασκευή:

Αρχικά ετοιμάζετε την κρέμα:
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και λίγο γάλα στην κρεμα σοκολατας γιωτης. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.
Βάλτε στη φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε.
Καθαρίζουμε τα κεράσια (πλένουμε και διαλέγουμε κουκούτσια)

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια ζάχαρης, το αλάτι στα αυγά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
Προσθέστε κοσκινισμένο αλεύρι με κορν φλαουερ και μπέικιν πάουντερ (σε τρία στάδια) και ανακατέψτε τη ζύμη με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Απλώνουμε σε ταψί και ισοπεδώνουμε.

Απλώνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα πουτίγκας στη ζύμη, την οποία προηγουμένως την έχουμε χτυπήσει σε κρεμώδη κατάσταση με το μίξερ.


Βάζουμε τα κεράσια ανακατεμένα με κορνφαλουερ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 35 λεπτά
Αφήστε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Καλή Απολαυση

Προηγούμενο άρθροΚρέμα σοκολάτας με μπανάνες🍌
Επόμενο άρθροAφράτα κουλουράκια με κρέμα