Κέικ με κρέμα γιαουρτιού

Νόστιμο και εύκολο κέικ ακόμα και για αρχάριους μάγειρες.

Προϊόντα:

Αλεύρι – 300 γρ.
Κεφίρ – 500 ml.
Βούτυρο – 200 γρ.
Φυτικό λάδι – 125 ml
Σκόνη κακάο – 2 κουταλιές της σούπας
ζάχαρη άχνη – 200 g.
Γιαούρτι – 320 γρ.
ψιλή ζάχαρη – 200 g.
Μαύρη σοκολάτα – 20 g.
Σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το αλεύρι, βάζουμε ζάχαρη, κακάο, σόδα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε φυτικό λάδι με κεφίρ. Ανακατεύουμε.
Το μέγεθος του ταψιου μου είναι 30×40. Λιπάνετε με βουτυρο.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια φόρμα και την ισοπεδώνουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο εκ των προτέρων.
Ψήνουμε 15 λεπτά στους 200 βαθμους. Βγάζουμε το ψημένο κέικ, να κρυωσει.

Προετοιμασία κρέμας:
Βούτυρο, 1 κσ φυτικό λάδι και ζάχαρη. Χτυπάμε δυνατά μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέστε σταδιακά το γιαούρτι μια κουταλιά της σούπας τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σίγουρα γιαούρτι! Χάρη σε αυτό, η επιθυμητή υποξινη γευση θα γίνει αισθητή στο κέικ.
Απλώστε το πάνω μέρος με κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Είναι δυνατό όό το βράδυ. Διακοσμήστε το κέικ όπως θέλετε.
Έλιωσα τη σοκολάτα και την έριξα σε λεπτή γραμμη.

Καλή Απόλαυση.

ΠΗΓΗ:Татьяна Петрова

Προηγούμενο άρθροΜπαχαράτο Κοτόπουλο στο φούρνο….είναι απίστευτα νόστιμο
Επόμενο άρθροΣοκολάτα, σοκολάτα, σοκολάτα! Και από πάνω – περισσότερη σοκολάτα! Και κρέμα! 🙂