Κέικ με Λεμόνι

Αυτό το Κέικ με Λεμόνι είναι τόσο νόστιμο που με μια μπουκιά μπορεί να φωτίσει την κάθε σου μέρα. Καθώς προσθέτεις ξύσμα λεμονιού και χυμό λεμονιού

Συστατικά

Αλεύρι00 (12 κουταλιές της σούπας)
αυγά (3)
φιστικέλαιο (12 κουταλιές της σούπας )
γάλα (12 κουταλιές της σούπας)
ζάχαρη (12 κουταλιές της σούπας)
λεμόνια (2)
μπέικιν πάουντερ (16 γραμμάρια)
ζάχαρη άχνη (ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ)

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή δεν χρειάζεστε ζυγαριά, μόνο ένα κουτάλι.
Έτσι, θα δείτε ότι είναι πολύ εύκολο να γίνει.
Ρίξτε τα αυγά και δώδεκα κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε ένα μπολ, χτυπήστε τα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια, προσθέστε τις 12 κουταλιές της σούπας λάδι
12 κουταλιές της σούπας γάλα, το ξύσμα δύο λεμονιών καθώς και το χυμό τους.

Τέλος, κοσκινίστε τις 12 κουταλιές της σούπας αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε δύο ή τρεις δόσεις, ανακατεύοντας απαλά, από κάτω προς
τα πάνω, χωρίς να αφήσετε το μείγμα να ξεκολλήσει. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο και αποκτήσει ένα είδος λείας κρέμας χωρίς σβώλους,

Αδειάστε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα bundt, ισιώστε το προσεκτικά και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°
για 40 λεπτά, κάνοντας πάντα το τεστ με οδοντογλυφίδα γιατί κάθε φούρνος διαφέρει στο ψήσιμο.
Αφού ψηθεί και κρυώσει, βγάλτε τη φόρμα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Θα δείτε πόσο ωραία είναι.

Καλή όρεξη 🥰

Όπως βλέπετε το διακόσμησα με λουλούδια και φέτες λεμονιού, μπορείτε να κάνετε και ένα απλό γλάσο ζάχαρης για να το κάνετε πιο ιδιαίτερο,
γιατί το κέικ είναι αρκετά απλό. Μπορείτε να το σερβίρετε είτε για πρωινό είτε για σνακ, είναι ένα από τα κλασικά γλυκά του μπουφέ που
διατηρούνται για αρκετές μέρες.

ΠΗΓΗ: blog.cookaround.com

Προηγούμενο άρθροΚρεμίτα με σφολιάτα
Επόμενο άρθροΤηγανόψωμο ή τυρόπιτα στο τηγάνι