Υλικά:

4 αυγά
2 φλ ζάχαρη
2 πορτοκάλια μεσαία, ακέρωτα, γλυκά, χωρίς χοντρή φλούδα
1 φλ σπορέλαιο
μισό φλ κεφίρ ή ξυνόγαλο ή γιαούρτι με λίγο νερό
1 φακελάκι μπέικιν
3 φλ αλεύρι

Εκτέλεση:

1. πλένουμε και κόβουμε στα 4 τα πορτοκάλια, βγάζουμε τις άσπρες ίνες και τις σκληρές άκρες και τα τρίβουμε στο μούλτι
2. χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. προσθέτουμε το λάδι, το κεφίρ και τα πορτοκάλια.
3. προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι ανακατεύοντας. αν είναι πολύ υγρό, ρίχνουμε 2 κουταλιές αλεύρι.
4. Ρίχνουμε το μίγμα σε λαδωμένη κ αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε 40-45 λεπτά στους 190.
5. ξεφορμάρουμε μετά απο 5 λεπτά. Το κέικ αυτό μοιάζει σα σιροπιαστό λόγω των πορτοκαλιών.
*ΠΡΟΣΟΧΗ τα πορτοκάλια που θα βάλετε να μην είναι πικρά. εγώ χρησιμοποιώ τα μικρά για χυμό. αν έχετε αυτά που είναι για φαγητό βράστε τα 3 φορές να φύγει η πικρίλα και θα είναι έτοιμα!!!
ιδανικό γλάσσο: λιωμένη κουβερτούρα ή γλάσσο άχνης με χυμό πορτοκάλι
Προηγούμενο άρθροΕύκολη ζαρωμένη Τυρόπιτα
Επόμενο άρθροΜακαρόνια ολικής με λουκάνικα και τυρί φέτα