Κέικ με πολλά καρύδια, κρέμα βανίλιας και σοκολάτα

Υλικά:

Για τον παντεσπανι:
-6 ασπράδια αυγών
-250 γρ αλεσμένα καρύδια
-2 κουταλιές αλεύρι
-200 γραμμάρια ζάχαρης

Για την κρέμα:
-6 κρόκους
-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-60 g αλεύρι
-500 ml γάλακτος
-1 ουσία βανίλιας
-200 g βούτυρο
-150 g σοκολάτας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ρίχνουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ προσθέτουμε την ζαχαρη και χτυπάμε για 4-5 λεπτά.
Μετα την παρέλευση του χρόνου χτυπήματος προσθέτουμε το αλεύρι και τα αλεσμένα καρύδια και ανακατεύουμε με μία μαριζ.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψι που προηγουμένως έχουμε στρώση με λαδόκολλά και το βάζουμε για ψήσιμο σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Κατά την διάρκεια του χρόνου αυτού ρίχνουμε τα κροκάδια σε ένα μπολ , την ζάχαρη και χτυπάμε μεχρι να πάρουμε ένα ωχροκίτρινο χρώμα. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι , γάλα και χτυπάμε πάλι.
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μετρια φωτια με 400 ml γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε συνεχεια σε χαμηλή φωτιά 4-5 λεπτα να πήξει η κρεμα.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός να ενσωματωθεί

Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη που εφάπτεται την επιφάνεια και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
Όταν η κρέμα κρυώσει την χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά και ειναι έτοιμη.
Σε ένα μπεν μαρι λιωνουμε την σοκολάτα με 3 κσ λάδι
Βγάζουμε το παντεσπάνι απο το ψυγείο αλώνουμε την σοκολάτα και απο πάνω την κρέμα και την απλώνουμε.
Πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένο καρύδι και βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες

Ετοιμηηηηηη κόβουμε και σερβίρουμε

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα Γλυκιά…θεική ανώτερη απο μπακλαβά!!!
Επόμενο άρθροΠιτσάκια μαλακά, νόστιμα και αφράτα από ζύμη βουτύρου.