Κέικ με πραλίνα Φουντουκιού

Υλικά

Για τη βάση

200 γραμμάρια σαβουαγιάρ 50 γραμμάρια nutella
50 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια ψιλοκομμένα φουντούκια

Για την κρέμα
250 γραμμάρια μασκαρπόνε
250 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
250 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σπάμε τα σαβουαγιάρ με τα χέρια και τα ρίχνουμε μέσα στο μλεντερ.Προσθέτουμε τα φουντούκια.
Τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε έπειτα τη νουτέλλα και την κρέμα γάλακτος λίγο λίγο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα μας σε μια μικρή φόρμα 24 εκ. αυτή που ανοίγει απ το πλάι και της
οποίας έχουμε καλύψει τα τοιχώματα με αντικολλητικό χαρτί.
Πιέζουμε το μείγμα μας πολύ καλά στον πάτο της φόρμας μ ένα κουτάλι.

Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα μας.
Χτυπάμε με το μίξερ το τυρί Μασκαρπόνε με την ζάχαρη άχνη να αφρατέψει. Ρίχνουμε την
κρέμα φουντουκιού και την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Το ρίχνουμε στη φόρμα μας.

Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει για 2 ώρες.
Ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με τριμμένα καβουρντισμένα φουντούκια γύρω γύρω
και απο πάνω.

Γίνεται φανταστικό!!!!!!!
Ενα δροσερό επιδόρπιο για τους λάτρεις του φουντουκιού και όχι μόνο!!!!!!!
Δοκιμάστε το!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΑέρινη κρέμα καραμελέ με Dream topping
Επόμενο άρθροΜαριναρισμένο χοιρινό κότσι με κρεμμύδια και πατάτες φούρνου