Κέικ με τυρί κρέμα

Συστατικά:

Αλεύρι – 170 g
Αυγά – 4 τεμ.
Ζάχαρη -180 γρ
Ζάχαρη βανίλιας – 5 g
Μπέικιν πάουντερ – 1 κουταλάκι του γλυκού
Φυτικό λάδι – 3 κουταλιές της σούπας. μεγάλο.
ζάχαρη άχνη – 130 g
Τυρι κρέμα – 300 g
Βούτυρο – 130 g
Νερό (βραστό νερό) – 3 κ.σ.

Μαγείρεμα:

Προετοιμάστε προϊόντα. Όλα (εκτός από το τυρί) πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Η ποσότητα δίνεται για φόρμα 20 εκ.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα αυγά σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
Προσθέστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης, προσθέστε φυτικό λάδι και βραστό νερό, ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να εξαφανιστούν
οι σβώλοι.
3. Αδειάζουμε σε λαδόκολλα και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 30-40 λεπτά.

4. Χωρίς να περιμένετε να κρυώσει εντελώς, τυλιξτε την ζυμη σε μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 6 ώρες. Θα παραμείνει μαλακή, δεν θα χρειαστεί εμποτισμός.
5. Χτυπήστε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη για 5 λεπτά, χωρίς να σταματήσετε να χτυπάτε τη μάζα, προσθέστε το τυρί μ ένα κουτάλι.
Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
6. Κόφτε το κέικ σε φέτες. Στρώνουμε τα κέικ με κρέμα, τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Διακοσμώ.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Svetlana Shtoda

Προηγούμενο άρθροΜαγειρεύοντας μία σούπερ νόστιμη και ζουμερή κερασόπιτα 🍒
Επόμενο άρθροΕνα μυστικό για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια