Κέικ με 3 Γάλατα (Tres Leches)

Υλικά

Για το Κέικ
5 Αυγά
125 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
150 γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την Καραμέλα Βούτυρου
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
25 γρ βούτυρο Αγελαδινό
190 γρ Κρέμα γάλακτος Ζεστή

Για τα 3 Γάλατα
350 γρ Γάλα πλήρες 3,5 %
100 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
380 γρ Ζαχαρούχο γάλα

200 γρ Σαντιγί με λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το κέικ βάζοντας στον κάδο του μίξερ τα αυγά τη ζάχαρη και τη βανίλια τα χτυπάμε πολύ καλά για περίπου 5 λεπτά να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο
Είναι πολύ βασικό να χτυπηθούν καλά τα αυγά για να πετύχει το γλυκό στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μία σπάτουλα για να μην χαθεί
ο όγκος των αυγών αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με διαστάσεις 34 X 25 όπου έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για Περίπου μισή ώρα
τσεκάρουμε και ένα μαχαιράκι

Πάμε να φτιάξουμε την καραμέλα ρίχνοντας την κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή ένταση και αφήνουμε να λιώσει
Αφού έχει λιώσει η ζάχαρη και έχει πάρει ένα καραμελένιο χρώμα στη συνέχεια ρίχνουμε με πολύ προσοχή γιατί καίει το αγελαδινό βούτυρο και ανακατεύουμε
Αφού έχει λιώσει Το βούτυρο προσθέτουμε τη ζέστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά την καραμέλα αποσύρουμε την καραμέλα από τη φωτιά την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να
κρυώσει και πραγματικά η γεύση της σπιτικής καραμέλας βουτύρου θα απογειώσει το γλυκό μας και το κέικ
Το αφήνουμε να κρυώσει και αυτό

Είμαστε έτοιμοι να στήσουμε το γλυκό μας έχει κρυώσει το κέικ το αναποδογυρίζουμε για να αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε ξανά στο ταψί με την ψημένη επιφάνεια προς τα πάνω
Σε μία κανάτα έχω βάλει τα τρία γάλατα δηλαδή φρέσκο αγελαδινό γάλα κρέμα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν με μία οδοντογλυφίδα κάνω τρύπες σε όλη
την επιφάνεια του κέικ και στη συνέχεια ρίχνω το μίγμα από τα τρία γάλατα η συνταγή που σας δίνω παίρνει ακριβώς όλη την ποσότητα από το γάλα

Εγώ χτύπησα σαντιγί την οποία τη ρίχνω σε όλη την επιφάνεια του κέικ και την απλώνω ομοιόμορφα τέλος πάνω από τη σαντιγί ρίχνω τη σπιτική καραμέλα βουτύρου φτιάξαμε.
Επίσης καλό θα ήταν για να απλώνετε ομοιόμορφα η καραμέλα να μην την έχετε αφήσει να σφίξει αρκετά
Εχω κρατήσει λίγη ποσότητα από τη σαντιγί που φτιάξαμε την βάζω σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και με ένα λεπτό κορνέ κάνω λεπτές γραμμές επάνω στην επιφάνεια του κέικ
τέλος με μία οδοντογλυφίδα φτιάχνω το σχέδιο όπως είναι κλασικά στο γλυκό βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο όπως είναι για τουλάχιστον μία με δύο ώρες να παγώσει και να σφίξει

Ετοιμο έχει παγώσει το κέικ με τα τρία γάλατα ή αλλιώς το Tres leches

Προηγούμενο άρθροΤο γλυκό που τρελαίνει τον κόσμο! λιώνει στο στόμα σου! Με μόνο 1 αυγό
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια με ξυνομιζύθρα