Κέικ μπισκότων με σοκολάτα

Υλικά

Για το παντεσπανι:
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουπα ζάχαρη (οχι μεχρι πάνω)
1 κουπα αλεύρι (μέχρι πανω)
1/3 κουπας κακάο
1 σ. Βανίλια
1 φακ. μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι
1/2 κουπ. ζάχαρη
1 κουπα νερό (όχι μέχρι πάνω)

Η πουτίγκα σοκολάτας
1 λίτρο φρέσκου γάλακτος,
130 g ζάχαρης
Κρεμα ζαχαροπλαστικης σοκολατας Γιώτης
Μπισκότα πτιμπερ (δεν ειχα εβαλα κάτι άλλα)
μπανάνες
50 γρ ξέσματα καρύδας

Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, τουλάχιστον για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει- αφρατέψει το μείγμα.
Κοσκινίζουμε πάντα το αλεύρι και το κακάο.
Το αλεύρι με το κακάο το βάζουμε σε 3-4 δόσεις και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσει από κάτω προς τα πάνω. Προσέχουμε να μην μείνει καθόλου σκόνη από αλεύρι και κακάο.
ΠΑΝΤΑ ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος, ώστε να μην κάθεται το μείγμα μας μέχρι να μπει στο φούρνο.
Αφήστε να κρυώσει και ρίξτε το κρύο σιρόπι ζάχαρης το οποίο πρέπει να βράσει για περίπου 2-3 ​​λεπτά.
Η πουτίγκα σοκολάτας παρασκευάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. (1 λίτρο φρέσκου γάλακτος, 130 g ζάχαρης).
Ρίξτε τη μισή πουτίγκα πάνω απο το σιρόπι και τακτοποιήστε μπισκότα και δαχτυλίδια μπανάνας,

προσθέστε την υπόλοιπη πουτίγκα.
Χρησιμοποίησα ξέσματα καρύδας για διακόσμηση.

 

Καλή Απόλαυση!

!

Προηγούμενο άρθροΚέικ μπισκότων με μασκαρπόνε και μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΤραγανή Τυρόπιτα…δείτε τα μυστικά της