Κέικ Ροδάκινο χωρίς ψησιμο

Υλικά

για την βάση
αμύγδαλα – 200 g καθαρισμένα
σταφίδες – 200 g
λάδι καρύδας – 2 ή 3 κουταλιές της σούπας.(για να είναι και vegan)

για την κρέμα
ροδάκινα – 3 τεμ.
λάδι καρύδας – 7 ή 8 κουταλιές της σούπας.
μέλι – 3 κουταλιές της σούπας.

Εκτέλεση

Πρώτα ετοίμασα την βάση, άλεσα τα καθαρισμένα αμύγδαλα και τις σταφίδες, όχι πολύ ψιλά.
Τους πρόσθεσα υγρό μέλι και λιωμένο λάδι καρύδας. Ανακάτεψα μέχρι να ομογενοποιηθεί και έβαλα σε ένα ταψί με τοιχώματα που πέφτουν(τσερκι), το δικό μου είναι μεγάλο – 24 cm, προτείνω 20 cm και το κέικ θα είναι πιο ψηλό.
Πατώντας σχημάτισα ένα σφουγγάρι.

Ετοίμασα την κρέμα ξεφλουδίζοντας και κόβοντας τα ροδάκινα, πολτοποιώντας τα και προσθέτοντας μέλι, μπορείτε ακόμη και να την παραλείψετε αν τα ροδάκινα είναι πιο γλυκά και μετά το λιωμένο λάδι καρύδας.
Ανακάτεψα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και περιχύθηκα πάνω από την βάση
Το έβαλα στο ψυγείο και όταν σκληρυνθεί η κρέμα στόλισα το κέικ φρούτων με φέτες ροδάκινου.

Μυρωδάτο, νόστιμο και υγιεινό κέικ με ροδάκινα.

Δοκιμάστε το ωμό κέικ μου ροδάκινο.

Προηγούμενο άρθροΠικάντικη σαλάτα με κολοκύθι…Ενα ιδανικό συνοδευτικό που ταιριάζει με κράκερ ή μπρουσκέτα.
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμο φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος στον φούρνο