Κέικ σοκολάτας-καφέ χωρίς αυγά

Σήμερα σας έρχομαι με μια απλή και γρήγορη συνταγή χωρίς αυγά.

Υλικά σε ταψί 20×35 εκ

Αλεύρι – 350 g
Μπέικιν πάουντερ – 15 g
Σκόνη κακάο – 15 g
Βρασμένο νερό – 350 ml
Στιγμιαίος καφές – 8 g (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
Ζάχαρη – 180 g
Κανέλα – 1 κουταλάκι του γλυκού, βανίλια ζάχαρης – 10 g, μια πρέζα αλάτι
Ηλιέλαιο – 5 κουταλιές της σούπας

Επιπροσθέτως:
Οποιαδήποτε μούρα.
Έχω κεράσια – 250 γρ
Δαμάσκηνα – 100 g

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: (δουλεύουμε με σύρμα)

Προσθέστε βραστό νερό στον στιγμιαίο καφέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει αλλα να είναι σε ζεστή κατάσταση.
Προσθέστε λάδι, αλάτι, κανέλα, βανίλια ζάχαρη σε αυτό το μείγμα και ανακατέψτε.
Προσθέστε αλεύρι κοσκινισμένο με κακάο και μπέικιν πάουντερ σε δόσεις. Ζυμώνουμε τη ζύμη.

Η ζύμη πρέπει να ρέει ελεύθερα από το σύρμα. Προσθέστε στη ζύμη τα δαμάσκηνα που έχουμε κόψει ψιλοκομμένα προηγουμένως. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Η προκύπτουσα μάζα χύνεται σε ένα ταψί στρωμένο με περγαμηνή. Τακτοποιούμε τα κεράσια με τυχαία σειρά

Ψήνουμε στους 180 °C, περ. 30-35 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει.
Μπορείτε να καλύψετε με κουβερτούρα σοκολάτας.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ μήλου με κανέλα και ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα