Κέικ σοκολάτας με αχλάδι

Συστατικά:

Αυγά – 2 τεμ.
Σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού
Αχλάδι – 400 g
Ζάχαρη – 20 g
Σιμιγδάλι – 200 g
Κεφίρ – 200 ml
Σκόνη κακάο – 25 g
Βούτυρο – 20 g
Γλυκαντικό – για γεύση

Προετοιμασία:⠀

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι με το κεφίρ, προσθέτουμε αυγά, γλυκαντικό για γεύση και σόδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά. Σε ένα ζεστό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο αχλάδι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Προσθέστε κακάο στο μειγμα σιμιγδαλιου και ανακατέψτε.

Βάλτε το καραμελωμένο αχάδι σε μια φόρμα(τσερκι), ρίξτε από πάνω ζύμη σοκολάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C ~
40-45 λεπτά. Ελέγξτε την ετοιμότητα με μια οδοντογλυφίδα. Βγαζουμε το σκερκι και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατελα με την βοηθεια ενός
πιάτου

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΡεβιθόπιτα: Η πίτα χωρίς φύλλο που γίνεται στο άψε σβήσε
Επόμενο άρθροΤα τσουρέκια της μαμάς μου