Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι

Υλικά

6 αυγά
100 γρ. Ζάχαρη
200 γρ. Βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φακ μπεικιν παουντερ

500 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. Μαύρη σοκολάτα
1 πορτοκάλι (ξυσμα + χυμό)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 6 ασπράδια αυγών χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή μαρέγκα. Βάζουμε τους κρόκους αυγών σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε οχρωκιτρινο μείγμα. Στη συνέχεια στο μείγμα των κρόκων προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να πάρουμε μία κρέμα.
Κοσκινίζουμε το κακάο μέσα στην κρέμα το αλεύρι και το baking powder και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ έως ότου πάρουμε ένα σοκολατένιο κρεμωδης μείγμα.
Μέσα σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ έως ότου ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση την οποία πρώτα την έχουμε βουτυρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε από το φούρνο την ψημένη βάση την βρέχουμε με το χυμό ενός πορτοκαλιού.
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρουμε ένα σοκολατένιο γλάσο. Στο τέλος ανακατεύουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και αδειάζουμε όλο το γλάσο πάνω από την βάση του κεικ, και το βάζουμε στο ψυγείο για τέσσερις έως έξι ώρες. Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο το χαλαρώνουμε γύρω-γύρω με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε το τσερκι
Διακοσμούμε με μια φέτα πορτοκαλιού

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤα πιο εύκολα τυροκούλουρα…έτοιμα σε 10 λεπτά για το φούρνο
Επόμενο άρθροΑγιωρίτικος χαλβάς…που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε