Το καλύτερο κέικ σοκολάτας

Υλικα

για το κέικ
Αλεύρι (8 κουταλιές της σούπας)
Ωμό κακάο (3 κουταλιές της σούπας)
Μπεικιν παουντερ (1 κουταλιά της σούπας)
Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου (4)
Βανίλια (μισή κουταλιά της σούπας)
Λευκό ξύδι (1 κουταλιά της σούπας)
Αλάτι (μικρό δισκίο)
Ζάχαρη (8 κουταλιές της σούπας)
Φυτικό έλαιο (8 κουταλιές της σούπας)
Ζεστό γάλα (8 κουταλιές της σούπας)

Πότισε 8 κουταλιές της σούπας (κρύο γάλα)

για το στρώμα κρέμας
Πολύ κρύο γάλα (1 φλιτζάνι 250 ml)
Κρέμα Chantilly (1 φλιτζάνι 150 g)
Ακατέργαστο κακάο (1 και 1/2 κουτάλι)

Το τελευταίο στρώμα
Κόκκοι σοκολάτας (φλιτζάνι και μισό 250 γραμμάρια)
Κρέμα γάλακτος (1 κουτί 250 g)

Κύπελλο που χρησιμοποιείται στη συνταγή χωρητικότητας 250 ml

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι,το κακάο , μπεικιν παουντερ και αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, βανίλια,ξύδι,αλάτι και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε 2-3 λεπτά και ρίχνουμε και το λάδι, το γάλα και χτυπάμε πάλι.
Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Λαδώστε και αλευρώστε ένα πυρεξ 30χ40 εκ και αδειάστε το μείγμα στο πυρέξ.
Βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30 λεπτά
Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Εμποτίστε το με το κρύο γάλα και αφήστε στην άκρη να πιει το γάλα.

Σε ένα μπολ ρίξτε μία κούπα πολύ κρύο γάλα, κρέμα βανίλια άνθος αραβοσίτου , το κακάο και χτυπήστε καλά με ένα μιξερ χειρός να γίνει σαντιγί.
Απλώστε την σαντιγί πάνω από το κέικ

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε τους κόκκους σοκολάτας και την κρέμα γάλακτος και βράστε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η σοκολάτα. Απλώστε το γλάσο από πάνω την σαντιγί και βάλτε στο ψυγείο για 4-8 ώρες

Sokolatina

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΤο κοτόπουλο με την πιο γρήγορη αλλά και γευστική σάλτσα
Επόμενο άρθροΠανευκολος, Φανταστικός Κορμός