ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ

ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΑΥΤΟ:

4 τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό και μειώνουν το βάρος!

Μετά την ηλικία των 50 ετών, το σώμα μας υφίσταται σημαντικές αλλαγές. Για να αποφευχθεί η επιβράδυνση του μεταβολισμού, πρέπει να αλλάξουν ορισμένες συνήθειες. Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για τις γυναίκες Αν πλησιάζετε τα 50 σας χρόνια, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το σώμα σας έχει αλλάξει πολύ, ότι δεν μπορείτε πλέον να τρώτε ό,τι σας αρέσει χωρίς να σας προσέξουν, ότι παίρνετε βάρος και χάνετε βάρος πιο εύκολα. Υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που μπορείτε να αλλάξετε σε σχέση με τη διατροφή. Εκτός από την τακτική άσκηση, η κατανάλωση τροφών που σας κάνουν καλό μπορεί να σας βοηθήσει να δείχνετε καλύτερα. Γιατί ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται καθώς γερνάτε Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, αύξηση βάρους και απώλεια μαλλιών. Για να σταθεροποιήσετε το μεταβολισμό σας, η αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών μπορεί να σας βοηθήσει.

Ακολουθούν τέσσερις τροφές που πρέπει να βάλετε στο πιάτο σας. Προσθέστε πιπεριές τσίλι στη διατροφή σας Έρευνες δείχνουν ότι η προσθήκη πιπεριών τσίλι στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας. Τα καψαϊκινοειδή σε αυτό το λαχανικό έχει αποδειχθεί ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της μεταβολικής υγείας, ιδίως στην απώλεια βάρους σε παχύσαρκα άτομα.

Τρώτε περισσότερο τζίντζερ Αυτή η υπέροχη τροφή έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μειώνει την αρτηριακή πίεση, διεγείρει το γαστρεντερικό σύστημα και συμβάλλει στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Τα αντιοξειδωτικά του τζίντζερ εξουδετερώνουν τις επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες και επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι το τζίντζερ βελτιώνει τη θερμογένεση (κατανάλωση θερμίδων) και βοηθά τα παχύσαρκα άτομα να χάσουν βάρος.

Τρώτε περισσότερη βρώμη Τα δημητριακά ολικής άλεσης, συμπεριλαμβανομένης της βρώμης, είναι σημαντικά για τη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού. Η βρώμη μπορεί να σας κρατήσει πιο χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχουν άμυλο, το οποίο τρέφει τα καλά βακτήρια στο έντερο και βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας του εντέρου. Ένα υγιές έντερο παίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της όρεξης, ειδικά μετά την ηλικία των 50 ετών.

Απολαύστε μαύρη σοκολάτα. Μια μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν 2 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας που περιείχε 70% κακάο την ημέρα είχαν καλύτερο μεταβολισμό του σακχάρου σε μια περίοδο έξι μηνών σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν 2 γραμμάρια σοκολατούχου γάλακτος κατά την ίδια περίοδο. Ωστόσο, ενώ η μαύρη σοκολάτα έχει τα οφέλη της, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μέτρο και να τρώτε μόνο σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο. Λιγότερο κακάο σημαίνει περισσότερη ζάχαρη.

[site_reviews rating=”5″ id=”lj3gehop” hide=”title,date,assigned_links,content,avatar,author,verified,response”]

[site_reviews_form id=”lj3gerwe” hide=”title,name,email,terms”]

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο Πιάτο με κολοκυθάκια πατάτες και ντομάτα
Επόμενο άρθροΚέικ με απαλή κρέμα λεμονιού