Συστατικά;

500 γραμμάρια καταιφι,
125 γραμμάρια βουτύρου (λιωμένο),
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο (110 ml),
1 φλιτζάνι καρυδιού (τριμμένο) (για την γέμιση).
Για το σιρόπι.
3 1/2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρης,
3 1/2 φλιτζάνια νερό,
1 πρέζα αλάτι,
Ένα τέταρτο λεμόνι.
Το μέγεθος του κυπέλλου είναι 200 ​​ml.

Διαδικασία συνταγής
Αρχικά προετοιμάστε το σιρόπι. Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι σε μια κατσαρόλα και το βράζετε. Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και αφήστε το να κρυώσει. (η σύσταση του σιροπιού δεν θα είναι παχιά)
Λιώστε τα 125 γραμμάρια βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το λάδι.
Ραντίστε το λιωμένο μείγμα βούτυρο και λαδιού πάνω από τα καταιφι και ανακατέψτε απαλά με τα χέρια σας για να απλώσετε ομοιόμορφα το βούτυρο. Μην κάνετε τα καταιφι σε πολύ μικρά κομμάτια.

Πάρτε ένα μικρό φλιτζάνι του καφέ (τουρκικό φλιτζάνι καφέ, 50 ml.) Και γεμίστε το μισό με βουτυρωμένο kataifi. Ορισμένα μέρη του καταφύγιου θα πρέπει να βγαίνουν από το κύπελλο.
(για να το κλεισετε όταν βάλετε την γέμιση). Τώρα βάλτε την γέμιση και κλείστε. Γεμίστε το υπόλοιπο φλυντζάνι με κομμάτια καταιφι πιέζοντας πάνω τους.


Λιπάνετε ένα πυρέξ και γυρίστε το κύπελλο ανάποδα. Επαναλάβετε τα ίδια βήματα για τα υπόλοιπα κομμάτια.
Ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στα καταφύγια αμέσως μετά που τα βγάλουμε από το φούρνο. Αφήστε τα να απορροφήσουν όλο το σιρόπι για περίπου 1 ώρα.
Διακοσμήστε το επιδόρπιο σας όπως σας αρέσει πριν το σερβίρετε.
Παίρνετε 14 καταιφι με αυτή τη συνταγή

ΠΗΓΗ: recipesmaking.com

Προηγούμενο άρθροΖυμαρόπιτα
Επόμενο άρθροΣυροπιαστά σιμιγδαλένια μπισκότα