Μηλόπιτα με σοκολάτα καρύδια και σύκα.

Η μηλόπιτα με σοκολάτα, καρύδια και σύκα είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση του μήλου με την αρωματική γλυκύτητα των συκών και την πλούσια υφή των καρυδιών. Η σοκολάτα προσθέτει μια επιπλέον δόση γεύσης και αρωμάτων στο γλυκό. Είναι ένα πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί σε διάφορες περιστάσεις, όπως γιορτές και επέτειους, αλλά και για να κάνετε μια γλυκιά έκπληξη στους φίλους και την οικογένεια σας.

Υλικά

3 αυγά,
1 κουπα ζάχαρη
100 ml λάδι
2 μεγάλα μήλα
1 κουπα αλεύρι
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
100 γρ. καρύδια

για την γκαναζ
150 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
20 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. μέλι
200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (60- 70% περιεκτικότητα σε κακάο)

Εκτέλεση

Ανακατέψτε καλά τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι, προσθέστε τα μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους.
Στο αλεύρι προσθέστε τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
Προσθέστε αυτό το μείγμα στο μείγμα των αυγών. Ανακατέψτε καλά. Αδειάζουμε σε φόρμα για κέικ 24 εκ., καλυμμένη με χαρτί ψησίματος, αλειμμένη με βουτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

για την γκαναζ
Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα.
Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
Καλύπτουμε το μπολ για 1 με 2 λεπτά.
Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η γκανάς.

Τρυπάτε τη ζύμη με ένα πιρούνι για να μουλιάσει μέσα και την περιχύνετε με τη ζεστή γκανάς.
Από πάνω ψιλοκομμένα καρύδια και αποξηραμένα σύκα.

ΠΗΓΗ: В кухнята на Жълтата роза

Προηγούμενο άρθροΡιζότο με μύδια και κυδώνια
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι κρασάτο με πατάτες τηγανιτές